Nieuwsarchief 9-2013

Scholieren veiliger op weg dankzij verkeerseducatieprojecten

Geschreven op 30 september 2013. Scholieren veiliger op weg dankzij verkeerseducatieprojecten

Bijna 900 leerlingen van basisscholen in de gemeente Hardenberg doen de komende weken

mee aan projecten in het kader van verkeersveiligheid. Het project Streetwise leert kinderen

op speelse wijze over veiligheidsregels in het verkeer. Het veiligheidsprogramma Dode Hoek

leert kinderen in de hoogste groepen om veilig om te gaan met grote voertuigen in het

verkeer.

 

Lees het hele artikel

Unieke verkoopdag voor goed doel

Geschreven op 30 september 2013.

 

Dijk Natural Collections organiseert op zaterdag 5 oktober een unieke en eenmalige  factory outlet verkoop, waarvan het gehele omzetbedrag naar de stichting 'Stop Hersentumoren' gaat.

 

Lees het hele artikel

Jubal tijdens taptoe Hardenberg

Geschreven op 29 september 2013.

Zaterdag 21 september was het weer zover: voor de leden van Showband Jubal stond de jaarlijkse taptoe Hardenberg op het programma.

 

Lees het hele artikel

Dedemsvaart boekt eerste zege van het seizoen tegen DSVD ( 1-6)

Geschreven op 29 september 2013.

Dedemsvaart heeft de lastige uitwedstrijd tegen DSVD winnend afgesloten. Dit betekende de eerste overwinning in het nog prille seizoen voor de equipe van trainer Wijsman. Het nieuwe spitsenkoppel Vos en Wierenga die de geschorste  Van Bree en de geblesseerde Knol vervingen waren erg succesvol. Samen waren zij verantwoordelijk voor vijf van de zes gemaakte doelpunten.

 

Lees het hele artikel

DAMES UNIVÉ DAC NAAR NIPT VERLIES

Geschreven op 29 september 2013.

Na het verlies van de eerste competitiewedstrijd speelden de dames van Univé DAC een thuiswedstrijd tegen het eerste team van DOK uit Dwingeloo. DAC trainer/coach Gerjan Smit kon geen beroep doen op drie speelsters met enkelblessures.

Lees het hele artikel

Dames vijzelen puntentotaal maximaal op

Geschreven op 29 september 2013.

 

 

Zaterdag speelden drie teams van tafeltennisvereniging Dedemsvaart thuis. De dames ontvingen Disnierats uit het Noord-Hollandse Hoorn, jongens 1 ontving Kampenion 2 uit Kampen en het tweede jeugdteam ontving Appelscha 3. Een dikke zege en tweede nederlagen was het resultaat in de gymzaal aan de Buizerdweg.

 

 

Het tweede jeugdteam stelde zichzelf teleur door na een 3-1 voorsprong geen punt meer te scoren. Appelscha 3 won met 3-7. Jeugdteam 3 verloor de eerste slag om promotie. De Treffers '70 6 was thuis na een uitstekende Dedemsvaartse start de betere: 7-3. Het vierde team won bij De Treffers '70 9 met 3-7. Roselin Kappert won haar eerste wedstrijd in competitieverband.

 

Dames opnieuw thuis tegen Amsterdamses

 

Zaterdag spelen de dames opnieuw thuis en voor de tweede keer komt er bezoek uit de hoofdstad. Het Amsterdamse US 2 komt naar de gymzaal aan de Buizerdweg. Om 14.00 uur start de wedstrijd in de gymzaal aan de Buizerdweg.

 

Het volledige verslag en de uitslagen zijn te vinden op www.ttvdedemsvaart.nl.

Lees het hele artikel

DMC kijkt terug op een geslaagde eerste jaarmarkt

Geschreven op 28 september 2013. DMC kijkt terug op een geslaagde eerste jaarmarkt

Voor het eerst werd er een jaarmarkt in september georganiseerd. De organisatie was in handen van Blouw Markten. De weergoden waren zeker goed gezind. Vele kraampjes met vooral veel kleding stonden in de Julianastraat. 

Lees het hele artikel

School de Regenboog Slagharen in de ban van Lego Solar Race

Geschreven op 27 september 2013.

Leerlingen van groep 7 en 8 zijn al maanden bezig met het ontwikkelen van een lego auto op zonnen energie. Dit in het kader van de Lego Solar Race georganiseerd door de T.U. van Twente.

Wat is de Lego Solar Race?

 

 

Lees het hele artikel

Speeltoestellen te koop

Geschreven op 27 september 2013.

Te koop tegen een aannemelijk bod:  2 klimtorens, een klimrek, een kast en een klimladder. De toestellen zijn voor het gebruik binnenshuis. Bij mooi weer ook buiten te gebruiken. Liefst in één koop, maar per stuk kan ook.

 Contact: directie@regenboogslagharen.nl

Tel.: 0523682206   (tussen 08.00 en 08.30 uur) (12.00 – 13.00 uur) ( 15.15-16.30 uur)

Lees het hele artikel

Afrikaloop: unieke wandeltocht

Geschreven op 27 september 2013.

Voor het 8e jaar, organiseert de Andreas Manna Stichting (AMS) uit Hoogeveende wel bekende Afrikaloop. Uitgaand van de slogan “Heb het lef, loop de Afrikaweg” komen wandelaars in de benen voor Afrika. Ieder die lopend wil helpen, kan zich nog opgeven.

 

 

Lees het hele artikel

“Accordeonvereniging Allegro” geeft een Musicalconcert

Geschreven op 27 september 2013.

Zin in een avondje musicalmuziek?

Dichtbij huis, op zaterdag 12 oktober om 20.00 uur in het Dorpshuis van Linde, aan de Linderweg 24.

Wij brengen deze avond muzikale toppers uit de bekende musicals, met o.a. The Phantom, Abba, Sound of Music, Soldaat van Oranje, Anatevka, Andre Hazes en nog vele, vele andere……

 

Lees het hele artikel

Nipte nederlaag voor Dedemsvaart tegen KOSC (1-2)

Geschreven op 23 september 2013.

Dedemsvaart heeft ook de tweede thuiswedstrijd van het nog prille seizoen verloren. Tegen KOSC werd het uiteindelijk 1-2 voor de gasten uit Ootmarsum. Doelpuntenmaker aan de kant van Dedemsvaart was Marco Hulst. Door de nederlaag zakt Dedemsvaart richting de gevarenzone van de stand.

 

Lees het hele artikel

Ruim 24 duizend toeschouwers genieten van British Superbikes

Geschreven op 23 september 2013.

De bezoekers van de tweede British Superbikes wedstrijden op het TT Circuit kregen alles wat hun hartje begeerde. Schitterende wedstrijden die iedereen op het puntje van de stoel bracht. Spectaculaire inhaalacties, valpartijen en goede Nederlandse prestaties. Iedereen kon overal zitten, overal lopen en het evenement dus letterlijk opsnuiven.
Niet alleen genoot het publiek, maar ook de rijders en de organisatie. Al tijdens het evenement liet men weten “for sure” in 2014 terug te keren naar de Cathedral of Speed.

Lees het hele artikel

DAMES UNIVÉ DAC NAAR VERLIES

Geschreven op 22 september 2013.

Assen – Een verjongd eerste damesteam van Univé DAC verloor haar eerste competitiewedstrijd tegen Animo ’68 uit Assen met 4-0. De DAC dames hebben in de persoon van Gerjan Smit een nieuwe trainer/coach gekregen. 

Lees het hele artikel

Jongens TTV winnen eerste duel in landelijk

Geschreven op 22 september 2013.

Het eerste jeugdteam van tafeltennisvereniging Dedemsvaart heeft zaterdag zijn eerste duel in landelijk C weten te winnen. Het team won in Klazienaveen van De Treffers '70 1.

 

 

Lees het hele artikel

UNIVÉ DAC MINITRAINERS OP CURSUS

Geschreven op 22 september 2013.

Dedemsvaart – Alle minitrainers van volleybalvereniging Unive DAC hebben  trainingscursussen gekregen onder leiding van Arno van Solkema. De cursusleider heeft in alle facetten van de volleybalsport een zeer grote ervaring. Via zijn bedrijf Solsports verzorgde hij twee cursussen in sporthal de Citadel. 

Lees het hele artikel

Danny de Boer prolongeert Nederlandse titel in het Dutch Superbike

Geschreven op 22 september 2013.

Het was zondagmiddag een prachtige race om de Nederlandse ONK Superbike titel. Nelson Rolfes en Danny de Boer maakten er een mooi gevecht van. Ze lieten race winnaar Nigel Walraven rijden en zochten elkaar op voor een mooi duel. Vanaf de eerste ronde ging het gelijk schouder aan schouder het circuit over. 

Lees het hele artikel

Nationale burendag leeft ook in Dedemsvaart

Geschreven op 21 september 2013.

Oranje fonds en D.E. staan achter burendag, om zo de contacten te verbeteren tussen de buren. Burendag zou je denken is meer bestemt voor de grote steden, maar ook hier in Dedemsvaart grijpt men de dag aan om de banden met elkaar te versterken. 

Lees het hele artikel

Reestlandhoeve in de prijzen

Geschreven op 21 september 2013.

De Reestlander wijnen zijn dit jaar weer volop in de prijzen gevallen tijdens het AWC, een grote internationale wijnkeuring in Wenen. Er zijn 12.229 wijnen gekeurd uit 39 landen. Nog nooit zijn er zoveel wijnen aangeboden voor de keuring. In totaal is 30 % van de wijnen beoordeeld met een medaille.

Lees het hele artikel

Geslaagde E-bike cursusdag in Ommen

Geschreven op 21 september 2013.

Vrijdag werd in Ommen bij de Carrousel  de eerste van 2 E-bike cursusdagen gehouden.

Dinsdag 24 september is de tweede in zalen centrum Mulder in Hardenberg.

 

Lees het hele artikel

MFC Dedemsvaart krijgt De Baron als naam

Geschreven op 20 september 2013.

De afgelopen maanden heeft Van Dijk Bouw uit Hardenberg hard gewerkt om het nieuwe Multifunctioneel Centrum Dedemsvaart vorm te geven. Het bestuur van de Stichting MFC Dedemsvaart kon een 40 tal  genodigden verwelkomen, om een rondleiding door en rond het nieuwe gebouw te krijgen. Voorzitter Henk Zomer van Stichting MFC Dedemsvaart  verwelkomde de gasten. 

Lees het hele artikel

British Superbikes 20-22 september in Assen

Geschreven op 17 september 2013.

Voor de  liefhebbers van topmotorsport is de  British Superbikes het mooiste evenement van het jaar. Natuurlijk is er de TT en dan een hele tijd niets, natuurlijk zijn er veel mooie en aantrekkelijke evenementen op de Drentse hei. Maar de British Superbikes van komend weekend is a special piece of cake.

 

Lees het hele artikel

Sportlaan nu voorrang op alle zijwegen

Geschreven op 17 september 2013.

Door de verhoging bij  een aantal wegen die 30 km gebied zijn geworden had de Sportlaan al voorrang. Nu zijn er bij de Adelaarweg, de Koningsvaren en de Rietgans haaientanden geplaatst, zodat daar ook de Sportlaan voorrang heeft. Laten we open dat dit niet uitnodigt om er een racebaan van te maken.

Lees het hele artikel

Unieke constructie bouw markthal

Geschreven op 17 september 2013.

Heering Vastgoed is maandag met de bovenbouw van de markthal begonnen.

Met 6 vrachtwagens van Oegema transport werden de speciale houten spanten vanuit Oostenrijk aangevoerd. Volgens een woordvoerder van Heering Vastgoed is dit systeem in Oostenrijk normaal, maar in Nederland wordt het niet vaak toegepast. 

Lees het hele artikel

Duo Alpenland treden op voor Vrouwen van Nu

Geschreven op 16 september 2013.

Maandag 16 september ging Vrouwen van Nu afdeling Dedemsvaart weer van start.

Een kleine 100 vrouwen kwamen naar ’t Centrum  om op de eerste avond in van het nieuwe seizoen te genieten van het duo Alpenland. 

Lees het hele artikel

Dedemsvaart en Juventa delen de punten na bizarre slotfase ( 3-3)

Geschreven op 16 september 2013.

Na een attractief duel eindigde de wedstrijd tussen promovendus Juventa en Dedemsvaart in een gelijkspel. Dedemsvaart kwam op voorsprong, maar Juventa kantelde de wedstrijd en in de absolute slotfase zorgde Ruben Klinkenberg voor de gelijkmaker. De gelijkmaker kon gescoord worden, doordat scheidsrechter Van Zuuk liefst twintig minuten blessuretijd toevoegde.  

Lees het hele artikel

Voor het eerst vredesdienst in RK. St. Vitus

Geschreven op 15 september 2013.

Zondag werd voor de 31ste keer de vredesdienst door de gezamenlijke kerken georganiseerd. 31 jaar geleden was de eerste dienst in de toenmalige DVM hal, de volgende locatie was in de Sporthal, toen dat financieel niet meer haalbaar was werd het of door de Hervormde kerk

 

Lees het hele artikel

Aardige start dames tegen Amsterdam '78

Geschreven op 15 september 2013.

De najaarscompetitie in het tafeltennis is begonnen. De dames van ttv Dedemsvaart begonnen zaterdag het derde avontuur in de 1e divisie met een thuiswedstrijd tegen Amsterdam '78. Er werd een kleine nederlaag geleden. Ook het debuut van de jongens in landelijk C ging met een kleine nederlaag gepaard.

 

 

Lees het hele artikel

Gezellige avond leden koor Swingtime

Geschreven op 15 september 2013.

Het is inmiddels een traditie geworden dat 1 keer per jaar de leden van het koor Swingtime gezellig bij elkaar komen. Dit keer had de feestcommissie De zwienestal als locatie uit gekozen. DJ Douwe zorgde er voor dat er volop gezongen en gedanst werd. Ook ontbraken natuurlijk de hapjes en drankjes niet. En wie denkt dat de stemmen alleen voor praten werd gebruikt heeft het mis bijna bij elk liedje werd er uit volle borst mee gezongen. Dit koor heet een uitstraling dat ze een familie zijn. Ze kijken terug op een geslaagde avond.

Lees het hele artikel

Open monumentendag Dedemsvaart

Geschreven op 15 september 2013.

Zaterdag was het gezellig druk in de Turfschuur en de Gashouder. Ook het bezichtigen van het schip bij de Kalkovens viel in de smaak. Gelukkig waren de weergoden zaterdagmiddag goed gezind, en konden vele mensen een tochtje met het opduwer maken. In de Gashouder waren diverse optredens waaronder muziektheater VAKK-Hardenberg met een gedeelte van musical Urinetown  die 25, 26 en 27 oktober in theater de Voorvegher  gespeeld wordt.

Lees het hele artikel

Open dag en viering 10 jarig bestaan locatie Dikkertje Dap

Geschreven op 14 september 2013.

Vooraf was er door de medewerkers keihard gewerkt om de open dag en de viering tot een groot succes te maken.  Het dat is gelukt!!

 

Lees het hele artikel

Tweede editie van The Voice Kids of Dedemsvaart

Geschreven op 13 september 2013.

 

Na het overweldigende succes van vorig jaar, met en geweldige Marit Bos als winnares heeft de sinterklaascommissie van DMC besloten dat er een vervolg op komt. De kwaliteit van vorig jaar was zo goed dat we er niet om heen konden. Op zaterdag 30 november a.s. tijdens de SINTERKLAASDAG “VOOR JONG & OUD” organiseren ze The Voice Kids of Dedemsvaart. 

Lees het hele artikel

Een regendag in week 37 bouw MFC

Geschreven op 13 september 2013.

Het is wel even wennen als het na zo lang mooie weer is geweest er een regendag volgt.

Maar alles lag er zo bij dat er geen vertraging op trad. Alle mensen konden binnen met diverse werkzaamheden verder gaan. 

Lees het hele artikel

Geen stormloop instuif badminton Fair Play Dac

Geschreven op 13 september 2013.

Om toch het ledenbestand op pijl te houden organiseerde badminton Fair Play Dac donderdag een instuifavond in Sporthal de Citadel. Vorig jaar leverde dat toch een aantal nieuwe leden op, maar in het loop van het seizoen haakten er door diverse reden  weer een aantal af.

 

Lees het hele artikel

Voorbereiding Beverwijk Beachvolleybaltoernooi

Geschreven op 12 september 2013.

Sportiviteit en gezelligheid ontmoeten elkaar tijdens het komende Beverwijk Beachvolleybaltoernooi dat op vrijdag 13 en zaterdag 14 september gehouden gaat worden. ‘We keren dit jaar terug naar de parkeerplaats naast Paddy’s Pub’, zeggen Theo Schipper en Eddy Wagenvoord. ‘Daarmee keren we weer een beetje terug naar onze roots, want op die plek, centraal in het dorp gelegen, is het allemaal begonnen.’

 

 

Lees het hele artikel

Scootmobieltrainingsdag in Ommen

Geschreven op 12 september 2013.

Dat er steeds meer scootmobiels  aan het verkeer deelnemen is niets nieuws, maar heeft iedereen wel  de controle over het scootmobiel. Dat was de reden voor Veilig Verkeer Nederland om scootmobieltrainingsdagen te houden. 

Lees het hele artikel

Symposium Het Nieuwe Ouder Worden. 12 september 2013

Geschreven op 12 september 2013.

Op verzoek van ‘Vrienden van de Reestkerk’ werd ActiZ benaderd om in deze regio donderdag met de campagne ‘Het Nieuwe Ouder Worden’ een symposium te organiseren. Het belangrijkste wat er nu speelt is dat de overheid de garantie voor verzorging van de wieg tot het graf zal moeten verlaten, 

Lees het hele artikel

Thema Open Monumentendag 14/15 september is dit jaar:

Geschreven op 11 september 2013.

Open monumentendag in de gemeente Hardenberg

Het landelijke thema van Open Monumentendag is dit jaar: "Macht en Pracht".
De Commissie Open Monumentendag (bestaande uit vertegenwoordigers van de vijf historische verenigingen en de gemeente) heeft er voor gekozen om naast dit thema toch iets meer nadruk te willen leggen op de onderlinge samenwerking.
 

Lees het hele artikel

Tweede plaats voor Ernst Dubbink in moto 3 klasse

Geschreven op 11 september 2013.

Ook deze klasse kwam op Assen aan de start voor de ONK races georganiseerd door HAMOVE.

 De warming up werd nog verreden in de regen maar een uur voor de race kwam de zon door de wolken en begon de baan op te drogen. 

Lees het hele artikel

Colllin Veijer pakt Nederlandse Titel in voorlaatste race van het seizoen

Geschreven op 09 september 2013.

Afgelopen zaterdag stond de voorlaatste race Pocketbike van het seizoen 2013 op het programma welke verreden werd op de Junior Track te Assen.

 

Lees het hele artikel

Kervin Bos krijgt wildcard voor BSB

Geschreven op 09 september 2013.

Kervin Bos van het Hebro v/d Heyden racing team uit Lemelerveld gaat ook van start tijdens de British Supersport race op Assen. Na de onfortuinlijke val van Kervin Bos tijdens de ONK race van afgelopen weekend en de verkeken kansen op de Nederlandse titel, 

Lees het hele artikel

Een fantastisch wijnfeest Reestlandhoeve

Geschreven op 09 september 2013.

Wijngoed de Reestlandhoeve kijkt terug op een fantastisch wijnfeest op zondag 8 september. Leek 's morgens het hele feest nog in het water te vallen door flinke regen, rond 12 uur werd het droog en een half uur later kwam ook de zon er bij.

Lees het hele artikel

Tafeltennisdames starten competitie thuis

Geschreven op 09 september 2013.

De dames van tafeltennisvereniging Dedemsvaart beginnen de najaarscompetitie zaterdag in eigen huis tegen Amsterdam '78. Het team, waarin Linda Stolk de plaats inneemt van de gestopte Kim Elshoff, treedt na promotie voor de derde keer in vier jaar aan in de landelijke 1e divisie. Het streven van de Dedemsvaartses is voor het eerst handhaven. Het eerste jeugdteam speelt eveneens thuis en begint tegen het Enschedese DTS 2.

 

 

Lees het hele artikel

Jarco Grotenhuis rijdt weer in de punten tijdens ONK

Geschreven op 08 september 2013.

In de eerste race van de door Hamove georganiseerde superbike races op het circuit van Assen, had de Luttenberger in prima start. Als twaalfde gestart kwam Grotenhuis na één ronde als zesde over de streep. 

Lees het hele artikel

START coureur Koen Meuffels rijdt goed mee tijdens HAMOVE races

Geschreven op 08 september 2013.

In de eerste natte race was het even wennen voor START coureur Koen Meuffels. Als negentiende vertrokken moest hij gelijk al een paar plaatsen toegeven. Hoe droger de baan werd, des te sneller ging de jongeling rond. 

Lees het hele artikel

Kevin van Leuven rijdt liever op een droge baan

Geschreven op 08 september 2013.

De eerste race tijdens de Hamove races verliep teleurstellend voor Kevin van Leuven. Vertrokken van een zevende positie moest hij gelijk al een aantal plaatsen toegeven en kon dit maar mondjesmaat goedmaken. Een elfde plaats net buiten de top tien was het eindresultaat van race één voor de coureur van het United racing team. 

Lees het hele artikel

Zegereeks van Bos doorbroken in laatste bocht

Geschreven op 08 september 2013.

Ondanks een wat moeilijke start in de eerste race liet Kervin Bos van het Hebro racing team uit Lemelerveld de concurrentie al snel achter zich. Op een opdrogende baan, maar met de volle regenbanden reed Bos een makkelijke race. 

Lees het hele artikel

Danny de Boer op titelkoers in het ONK

Geschreven op 08 september 2013.

Met een overwinning en een tweede plaats heeft Danny de Boer zondag zijn eerste plaats in de stand om het Open Nederlands Kampioenschap steviger in handen gekregen. In de eerste race gleed de concurrentie al in de eerste bocht onderuit. 

Lees het hele artikel

Band The Blow bij Rommel cross

Geschreven op 08 september 2013.

Zaterdag avond traden diverse bands op tijdens de rommel cross in Schuinesloot.

In drie tenten was er voor ieder wel muziek voor hun smaak. De Blow bracht het publiek al in de stemming voor het latere optreden van Johnny &The Rockers. 

Lees het hele artikel

Bestuur Dedemsvaria reikt prijzen uit

Geschreven op 07 september 2013.

De meeste mensen zijn de prachtige Dedemsvaria week al weer vergeten, maar als laatste moesten nog enkele prijzen worden uitgereikt. Zaterdag werden de prijswinnaars van de ballonwedstrijd, de foto wedstrijd bij Grand Cafe t’Dorp door de Rozen Koningin uitgereikt. 

Lees het hele artikel

Afwerkvloer verdieping MFC gereed

Geschreven op 06 september 2013.

Elke week word er veel werk verzet bij het MFC. De verdieping is voorzien van de afwerkvloer, de metselaars hebben een gedeelte op hoogte, de constructie voor de dakpannen worden ook aangebracht en de laatste kozijnen worden geplaatst. Bijzonder is dat de dakpannen min of meer aan de zijkant komen te hangen.

Lees het hele artikel

Hardenberg landelijk koploper zonnepanelen

Geschreven op 06 september 2013.

De gemeente Hardenberg is landelijk koploper op het gebied van zonnepanelen. Met een vermogen van 4,6 megawattpiek zonne-energie per jaar staat Hardenberg op de eerste plek in de landelijke top 25 van het Productie Installatie Register van de samenwerkende netbeheerders. 

Lees het hele artikel

Geen stormloop voor boek Mijn droom voor ons land

Geschreven op 05 september 2013.

Nadat de koning donderdagmiddag het eerste exemplaar van het boek Mijn Droom Voor Ons Land in ontvangst had genomen, kon elk gezin vanaf 18.00 uur op diverse plaatsen het boek na inlevering van de waardebon gratis op halen. 

Lees het hele artikel

Geweldige slotavond van Dedem Marke driedaagse

Geschreven op 05 september 2013. Geweldige slotavond van Dedem Marke driedaagse

Nadat men de eerste keer om de warmte de driedaagse had afgelast, had men niet kunnen dromen dat het donderdag op de slotavond de warmste dag in september sinds 1946 zou zijn.

Maar de grote groep vertrok voor een rondje door Dedemsvaart. Voor de vrijwilligers die de rolstoelen duwden was het zeker zweten, maar voor de bewoners die mee deden was het een prachtig avond. Bij terugkomst werden ze muzikaal onthaald door Jubal, en kregen ze allemaal een roos. Sommigen hadden onderweg ook al bloemen gekregen. Na gezamenlijk wat gedronken te hebben brachten de vrijwilligers de bewoners weer naar hun kamer.   

Lees het hele artikel

Verbouw van ’t Olde Postkantoor in Dedemsvaart tot markthal ligt op schema

Geschreven op 05 september 2013.

In de periode tussen 16 en 27 september wordt het houten skelet van de markthal geplaatst. In verband met deze werkzaamheden wordt de Mr.Zacharias Tijllaan gedurende deze twee weken opengesteld voordoorgaand verkeer. 

Lees het hele artikel

Onderzoekfabriek beoordeelt Dedemsvaartse middenstand

Geschreven op 04 september 2013.

In de periode vanaf medio juni is het eerste onderzoektraject voor de verkiezing ‘Beste organisatie van Dedemsvaart’ uitgevoerd, om zo een beeld van de Dedemsvaartse middenstanders te krijgen. Een mystery shopper heeft in die tijd een 80tal organisaties in Dedemsvaart bezocht en beoordeeld.

 

Lees het hele artikel

Dubbele races tellend voor het ONK en BK op 8 september in Assen

Geschreven op 03 september 2013.

 

Na een valse start begin april (de Paasraces moesten door het slechte weer afgelast worden) nu dan wel de dubbele races meetellend voor het ONK en BK. De races worden georganiseerd door de HAMOVE, de Hengelose Auto en Motorvereniging, die ook de races op het stratencircuit ‘De Varsselring’ in Hengelo Gld en de IRRC (International Road Racing Championship) organiseert. 

Lees het hele artikel

Als nog avond 3 daagse voor bewoners van Dedem Marke

Geschreven op 03 september 2013.

Voor het eerst onder de naam van Dedem Marke maar voor de 6de keer in totaal vertrok een grote groep bewoner met vrijwilligers dinsdagavond voor de eerste van de drie avonden voor een tocht door en om Dedemsvaart.

Lees het hele artikel

Wildcard voor Danny de Boer bij British Superbikes in Assen

Geschreven op 03 september 2013.

 

1000cc met dikke 200pk op achterwiel!

 

Nederlands kampioen Superbike Danny de Boer (23) uit Staphorst heeft een wildcard voor de British Superbikes in Assen. De Duntep-coureur komt uit voor het Engelse team Bathams Honda. Het evenement is van 20 tot en met 22 september op het TT Circuit Assen.

 

Lees het hele artikel

Muziekcorps Jubal brengt serenade aan Bobbers

Geschreven op 02 september 2013.

Maandag avond startte de sport en spelavond in sporthal de Citadel van de Bobbers anders dan anders. Het was namelijk voor  het 25ste jaar dat men gezellig en sportief bezig is.

 

Lees het hele artikel

Gezellige inloopavond “De Langewieke”

Geschreven op 02 september 2013.

Maandagavond was het een gezellige drukte in basisschool “De Langewieke”.

Veel kinderen kwamen met hun vader, moeder, opa en oma naar school om alle boeken en schriften waarin men werkt, te laten zien in hun eigen klas. Zelfs brachten enkele kinderen hun buren mee om alles te laten zien.

 

 

Lees het hele artikel

Vrijgezellenfeest met opdrachten

Geschreven op 02 september 2013.

 

Zaterdag 31augustus liepen 6 meiden door het dorp, waaronder Linda Dopmeijer die als Smurfin toch wel erg opviel. Bij navraag bleek het dat zij op 20 september gaat trouwen met Sjon Berg. Dus tijd voor een vrijgezellendag!
 

Lees het hele artikel

Veel deelnemers regio fietscross wedstrijd in Dedemsvaart

Geschreven op 02 september 2013.

Zaterdag morgen was er nog even een klein buitje, maar voor de rest van de dag kon de organiserende FCC de Vaart de regio wedstrijden onder prachtige weersomstandigheden afwerken. Een record  van een kleine 70 FCC de Vaart leden hadden zich ingeschreven.

 

Lees het hele artikel

Erwijn Wijnsma en Robert Jansen winnen in Dedemsvaart

Geschreven op 02 september 2013.

Zaterdag werd in sporthal De Citadel het Open Kampioenschap van Avereest gespeeld. Tafeltennisvereniging Dedemsvaart organiseerde het toernooi voor de 45e keer en kende met uiteindelijk 202 deelnemers een recorddeelname. Erwin Wijnsma uit Dokkum en Robert Jansen uit Emmen waren de grote winnaars en mogen zich tot de volgende editie Kampioen van Avereest noemen.

 

 

Lees het hele artikel
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring