Nieuwsarchief 5-2014

Buurtkamer serveert Oriëntaalse maaltijd

Geschreven op 31 mei 2014. Buurtkamer serveert Oriëntaalse maaltijd

Veertien personen hebben woensdagmiddag in de Dedemsvaartse buurtkamer genoten van een Oriëntaalse maaltijd. De Chinees Indische maaltijd was bereid door de vrijwilligers van de buurtkamer en na afloop waren de eters goed gevuld en de pannen – zo goed als – leeg.

Lees het hele artikel

Onverwachtse markt brengt verwarring.

Geschreven op 31 mei 2014. Onverwachtse markt brengt verwarring.

Vele mensen keken hun ogen vrijdag uit toen er kramen in de Julianastraat werden neergezet, want er was weinig publiciteit aan gegeven. De meeste vragen waren is dit de meimarkt, maar iedereen moest het antwoord schuldig blijven.

Lees het hele artikel

Regioteam Gemeente Hardenberg gepresenteerd

Geschreven op 29 mei 2014. Regioteam Gemeente Hardenberg gepresenteerd

De coaches Gert Heerkes en Michel Jansen waren dinsdagavond weliswaar lijfelijk afwezig bij de presentatie van het Regioteam gemeente Hardenberg, maar ze zijn en blijven nauw betrokken bij het team dat woensdagavond 4 juni voor de vijfde achtereenvolgende keer in actie komt. Dat bleek uit de brieven die organisator Johan Gaasbeek voorlas bij de presentatie van het Regioteam in het clubhuis van vv Bergentheim.

Lees het hele artikel

Het Nederlands Rode Kruis afdeling Avereest zet telefoonster op.

Geschreven op 29 mei 2014. Het Nederlands Rode Kruis afdeling Avereest zet telefoonster op.

Wie merkt het op als er iets met u aan de hand is? Meneer Jansen ( 70 jaar) woont alleen, even buiten Dedemsvaart. Hij is bang dat niemand het zal merken als hem in huis iets overkomt. In de buurt heeft hij weinig contacten. Met zijn familie heeft hij wel eens contact, maar niet dagelijks.

Lees het hele artikel

Rabobank sponsort Dedemsvaart Natuurlijk!

Geschreven op 29 mei 2014. Rabobank sponsort Dedemsvaart Natuurlijk!

Tweede Pinksterdag vindt aan de Kotermeerstal in Dedemsvaart de eerste editie plaats van het nieuwe festival Dedemsvaart Natuurlijk!. Het gratis eendaagse evenement biedt veel vertier voor het hele gezin. Onder meer workshops, demonstraties, veel muziek, horeca en een braderie. Rabobank Vaart en Vechtstreek is hoofdsponsor.

Lees het hele artikel

Albert – Hein en Mennink & van Zijl kampioen zaalvoetbal.

Geschreven op 29 mei 2014. Albert – Hein en Mennink & van Zijl kampioen zaalvoetbal.

Albert – Hein en Mennink & van Zijl zijn de nieuwe kampioenen van de BBGA zaalvoetbal competitie 2013/2014.

Lees het hele artikel

Wateroverlast in en rond Dedemsvaart. Update

Geschreven op 28 mei 2014. Wateroverlast in en rond Dedemsvaart. Update

Niet alleen stonden stratenblank door de hevige regenval van de afgelopen 2 dagen, maar ook de agrariërs krijgen problemen met het overvloedige water. Zo is er een perceel grasland aan de Rheezerveenseweg wat op een meer lijkt.

Lees het hele artikel

Staphorst tijdens Pinksterweekeinde weer in race- stemming.

Geschreven op 27 mei 2014.    Staphorst tijdens Pinksterweekeinde weer in race- stemming.

Op zaterdag 7 juni en maandag 9 juni staat circuit de Tippe in Staphorst weer bol van spektakel wanneer de motorclub AMBC haar ‘Pinkster- wegrace weekend’ organiseert. Al vanaf halverwege de jaren ‘90 komt de leerschool van de Nederlandse wegracerij naar Staphorst. Van oudsher rijden op tweede Pinksterdag de 50cc brommer wegracers hun wedstrijden in de diverse klassen en sinds enkele jaren zijn hier op de zaterdag voorafgaand de minibikes bijgekomen. Zij rijden ook hun races voor de Nederlandse titel.

Lees het hele artikel

Staphorster Collin Veijer (9 jaar) pakt tweede plaats in Italiaans kampioenschap.

Geschreven op 27 mei 2014. Staphorster Collin Veijer (9 jaar) pakt tweede plaats in Italiaans kampioenschap.

Collin Veijer heeft het motorrace bloed niet van vreemden. Zijn vader Jurjen, maar ook zijn ooms Arno en Joan Veijer zijn ex- wegrace toppers. Vorig seizoen pakte Collin de Nederlandse titel bij de minibike, maar ook in de Spaanse competitie liet Collin van zich spreken, en eindigde op een geweldige 3de plaats. Maar dit jaar neemt het VNR team (op verzoek van een Italiaanse fabrikant van minibikes!) deel aan de Italiaanse kampioenschap.

Lees het hele artikel

Showband Jubal laat goede indruk achter in Frankrijk

Geschreven op 26 mei 2014. Showband Jubal laat goede indruk achter in Frankrijk

Dedemsvaart – Afgelopen vrijdag zijn de ongeveer dertig muzikanten van de Showband afgereisd naar Frankrijk voor een tweetal optredens. Op vrijdagavond werd er gespeeld in een groot winkelcentrum in Marne la Vallée, de voorstad van Parijs en tevens vlakbij Disneyland. Een dag later speelde de band voor de tweede keer in vier jaar mee in de welbekende Disney Parade. Een weekend waar met trots op kan worden teruggekeken.

Lees het hele artikel

Timmerbedrijf Bos sponsort D1 korfbalvereniging Avereest.

Geschreven op 26 mei 2014. Timmerbedrijf Bos sponsort D1 korfbalvereniging Avereest.

Zaterdagmorgen kon de sponsorcommissie van Korfbalvereniging Avereest met tros Timmerbedrijf Bos als nieuwe sponsor voor het D1 team voorstellen. Voorzitter Finkers was dan ook blij dat het bedrijf hun naam op de shirts laat prijken.

Lees het hele artikel

Geweldige aftrap openluchttheater Balkbrug.

Geschreven op 25 mei 2014. Geweldige aftrap openluchttheater Balkbrug.

Eindelijk waren de weergoden de organisatie en artiesten goed gezind bij de start van het nieuwe seizoen van het openluchttheater Balkbrug. Het is niet verwonderlijk dat mannenkoor de Scheepsjagers samen met het Tiroler kapel De Lindelanders de spits afbeten.

Lees het hele artikel

19de Beverwijkloop prooi voor Saskia Schutte en Erik Driesen.

Geschreven op 25 mei 2014. 19de Beverwijkloop prooi voor Saskia Schutte en Erik Driesen.

Een paar veranderingen waaronder de aanvangstijden en een nieuwe afstand leverde een gelijk aantal deelnemers op als vorig jaar tijdens de 19de Beverwijkloop in Balkbrug. Om 13.45 uur vertrokken 82 deelnemers voor de 5 km. Traditie getrouw was het Bram Beverwijk die met zijn speciale klepper de deelnemers liet vertrekken.

Lees het hele artikel

Hospice Dedemsvaart officieel geopend.

Geschreven op 23 mei 2014. Hospice Dedemsvaart officieel geopend.

Vrijdagmiddag werd door het bestuur,sponsoren ,vrijwilligers van Stichting Vrienden van Hospice Dedemsvaart en een groep genodigden het hospice officieel geopend, na ontvangst met een kop koffie of thee met een gebakje.

Lees het hele artikel

Uniek project Van Dijk Bouw en de gemeente Hardenberg.

Geschreven op 22 mei 2014.  Uniek project Van Dijk Bouw en de gemeente Hardenberg.

Wanneer je afhankelijk wordt van een rolstoel, is het vaak lastig om in je huis te blijven wonen. Van Dijk Bouw en de gemeente Hardenberg hebben hier een oplossing voor gevonden in de vorm van Optimaal Thuis: een kant-en-klare aanbouw die aan een woning kan worden geplaatst.

Lees het hele artikel

Vrijwilligers hospice ontvangen certificaat.

Geschreven op 20 mei 2014. Vrijwilligers hospice ontvangen certificaat.

Dinsdagavond namen 33 vrijwilligers in de van Dedem Marke uit handen van de 2 twee coördinatoren Monique Timmer en Lijntje Moons van het hospice Dedemsvaart hun certificaat in ontvangst

Lees het hele artikel

Presentatie selectie Regioteam Hardenberg

Geschreven op 19 mei 2014. Presentatie selectie Regioteam Hardenberg

De selectie van het Regioteam wordt dinsdagavond 27 mei gepresenteerd in het clubhuis van de voetbalvereniging Bergentheim op sportpark Moscou. Aanvang 20.00 uur. Van elke gemeentelijke voetbalvereniging is één speler geselecteerd.

Lees het hele artikel

Twee groepen vrijwilligers aan de slag voor Stichting Present

Geschreven op 19 mei 2014. Twee groepen vrijwilligers aan de slag voor Stichting Present

Op zaterdag 17 mei zijn in totaal 15 vrijwilligers op twee locaties in de gemeente Hardenberg hard aan de slag gegaan voor Stichting Present. Één groep is bij de Hadassa Hoeve in Ane aan de slag gegaan in de moestuin en op de rest van het erf. Het aardappelveld is omgeploegd, hagen zijn onkruid vrij gemaakt, grindpaden zijn aangelegd en ga zo maar door.

Lees het hele artikel

Moederdagactie Trekpleister Dedemsvaart

Geschreven op 18 mei 2014. Moederdagactie Trekpleister Dedemsvaart

In de week voor moederdag kon je bij Trekpleister Dedemsvaart meedoen met met de verkiezing voor de leukste moeder van Dedemsvaart.

Lees het hele artikel

9de Slagpop een groot feest.

Geschreven op 18 mei 2014. 9de Slagpop een groot feest.

Onder prachtige weersomstandigheden genoten vele bezoekers van het 9de Slagpop (Slagharen) dat door vrijwilligers van het Kronkelhonk jaarlijks georganiseerd wordt.

Lees het hele artikel

Afstudeerproject Jolien Spoler trekt 2 keer een afgeladen Gashouder.

Geschreven op 18 mei 2014. Afstudeerproject Jolien Spoler trekt 2 keer een afgeladen Gashouder.

Jolien Spoler uit Zwolle, dirigenten van Popkoor X-cream , gebruikte dit concert voor haar afstudeerproject van het conservatorium. Het thema van het concert (Jij bent de stem`) was geïnspireerd door het lied van John Farnham.

Lees het hele artikel

Carla Baas, fam. en vrienden lopen “Samenloop voor Hoop in Vroomshoop.”

Geschreven op 15 mei 2014. Carla Baas, fam. en vrienden lopen “Samenloop voor Hoop in Vroomshoop.”

27 en 28 juni wordt voor het eerst op sportpark De Bosrand in Vroomshoop een 24 uurs wandelmarathon gelopen. De opbrengst is bestemd voor KWF kankerbestrijding en het Vechtgenotenhuis in Ommen, waar (ex-)kankerpatiënten en hun naasten op adem kunnen komen. De organisatie van de Samenloop voor Hoop is in handen van de Rotary Twenterand.

Lees het hele artikel

Herplanten boom, Dorethé Spijker en mode tijdens Vrouwen van Nu

Geschreven op 13 mei 2014. Herplanten boom, Dorethé Spijker en mode tijdens Vrouwen van Nu

84 dames waren er bij en in de Baron aanwezig op deze laatste avond van de Vrouwen van Nu mee te maken. Allereerst werd door de vorige voorzitter, Gé Fictorie, en de voorzitter van De Baron, Henk Zomer, buiten voor het gebouw het "oude" bordje bij de "nieuwe" boom, een liquidambar, oftewel een amberboom, geplaatst.

Lees het hele artikel

Moet het zo:

Geschreven op 13 mei 2014. Moet het zo:

Moet het zo of kunnen we ook normaal met ons sportpark “De Boekweit”omgaan. Het sportpark wordt door een groep vrijwilligers van beide verenigingen onderhouden. Dat moet ook wel om de dood eenvoudige reden om de kosten van de gemeentelijke huur te drukken anders zou de contributie bijna niet meer te betalen zijn.

Lees het hele artikel

SCD’83 neemt afscheid van spelers:

Geschreven op 12 mei 2014. SCD’83 neemt afscheid van spelers:

Tijdens de laatste wedstrijd SCD’83 – SV Nieuwleusen werden op gepaste wijze van een viertal scheidende spelers afscheid genomen door de 1e selectie. Trainer Jan Peter Jonkman wisselde in 67e minuut Rabi Ezzat en Sven van Der Hulst. Voor Rabi Ezzat 27 jr. vorig jaar overgekomen van KHC Kampen werd de afstand Kampen Dedemsvaart gedurende het seizoen steeds meer bezwaarlijker worden vandaar de reden om te stoppen.

Lees het hele artikel

Rijdende rechter in Dedemsvaart.

Geschreven op 12 mei 2014. Rijdende rechter in Dedemsvaart.

Door Hans Heering

 

Niemand minder dan mr. Frank Visser, bekend van het NCRV programma ‘De Rijdende Rechter’, boog zich maandag 12 mei tijdens een zitting in partyhuis St. Vitus over een burenconflict betreffende recht van overpad. De partijen waren enerzijds de heer Dragt en anderzijds de heer en mevrouw Van den Berg.

Lees het hele artikel

Vertrek van de ATR-x Holland Tour.

Geschreven op 11 mei 2014. Vertrek van de ATR-x Holland Tour.

Burgemeester Snijders heeft vrijdag de landkaart ondertekend net zoals zijn collega’s burgemeesters in de rest van Holland waar de dames van de ATR-x Holland Tour zijn geweest

Lees het hele artikel

( uit de oude doos 11/05/2013)Reestdal bedrijven bundelen krachten

Geschreven op 11 mei 2014. ( uit de oude doos 11/05/2013)Reestdal bedrijven bundelen krachten

 

Om de streekproducten onder de aandacht van de mensen, en met name de vakantiegangers te brengen, hadden 11 bedrijven uit het Reesdal een auto en fietstocht op 10 en 11 mei georganiseerd. De tocht van ruim 30 km ging door het prachtige Reestdal, met als tussenstops bij de 11 bedrijven met hun eigen streekproducten, waar men natuurlijk ook van kon proeven en genieten. Dat de deelname wat tegenviel was niet echt te verklaren. Maar meerdere oorzaken kunnen hier wel eens de oorzaak van zijn. Waaronder de weergoden zeker een grote rol hebben gespeeld. Maar de deelnemers waren vol lof  over de tocht. Wat een prachtige natuur en variatie van streekproducten maakt deze tocht bijzonder. Ook het proeven van de producten viel goed in de smaak. Ook voor de veiligheid werden verkeersregelaars ingezet. Het is wel bijna zeker dat vele mensen uit onze regio niet weten wat er in het Reestdal word gemaakt. Volgens Marjo Vos, Ria Poortman en Greetje Kronenburg die de route hadden uitgezet, is het zeker voor herhaling vatbaar, maar dan wel met meer deelnemers. De thuisblijvers hadden duidelijk ongelijk.    

Lees het hele artikel

(uit de oude doos 11-05-2013) Reestdal bedrijven bundelen krachten.

Geschreven op 11 mei 2014. (uit de oude doos 11-05-2013)  Reestdal bedrijven bundelen krachten.

Om de streekproducten onder de aandacht van de mensen, en met name de vakantiegangers te brengen, hadden 11 bedrijven uit het Reestdal een auto en fietstocht op 10 en 11 mei georganiseerd. De tocht van ruim 30 km ging door het prachtige Reestdal, met als tussenstops bij de 11 bedrijven met hun eigen streekproducten, waar men natuurlijk ook van kon proeven en genieten.

Lees het hele artikel

Veel posities zijn ingevuld, maar er zijn nog vacatures’

Geschreven op 08 mei 2014. Veel posities zijn ingevuld, maar er zijn nog vacatures’

Door Hans Heering Het derde seizoen van JVC Dedemsvaart – de gezamenlijke jeugdafdeling van SV Dedemsvaart en SCD ’83 – is bijna afgelopen. In zijn algemeenheid is Peter ten Katen tevreden over het verloop van dat seizoen. ‘Er zijn zeker nog verbeterpunten en met name op het gebied van de communicatie hebben wij nog een slag te maken, maar de geleverde prestaties zijn goed.

Lees het hele artikel

Selectie Regioteam gemeente Hardenberg bekend

Geschreven op 08 mei 2014. Selectie Regioteam gemeente Hardenberg bekend

De coaches Gert Heerkes, Michel Jansen en Arend Slot hebben hun selectie rond. Van elke vereniging binnen de gemeente Hardenberg is één speler uitgenodigd. De besturen van de voetbalverenigingen zijn inmiddels door de organisatie geïnformeerd en de hoofdtrainers van de clubs zijn ingelicht door genoemde coaches.

Lees het hele artikel

Grote belangstelling dodenherdenking Dedemsvaart.

Geschreven op 04 mei 2014. Grote belangstelling dodenherdenking Dedemsvaart.

Plaatselijk belang Dedemsvaart is al jaren organisator van de dodenherdenking in Dedemsvaart. Traditie getrouw verzorgde muziekver. Jubal het muzikale gedeelte. Dat de scholen ook hun medewerking verlenen, geeft aan dat ook de jeugd bewust wordt gemaakt, dat vrijheid niet van zelf sprekend is

Lees het hele artikel

'Samenloop voor Hoop' in Vroomshoop

Geschreven op 04 mei 2014. 'Samenloop voor Hoop' in Vroomshoop

VROOMSHOOP - De eerste editie van de Samenloop voor Hoop Twenterand wordt gehouden op 27 en 28 juni op sportpark De Bosrand in Vroomshoop. Het betreft een 24 uurswandelmarathon.

Lees het hele artikel

Bouwbedrijf Beverwijkloop organiseert een clinic voor jeugd en volwassenen.

Geschreven op 04 mei 2014. Bouwbedrijf Beverwijkloop organiseert een clinic voor jeugd en volwassenen.

Op zaterdag 24 mei wordt alweer de 19e editie gehouden van de Bouwbedrijf Beverwijkloop over een uniek en snel parcours door bos en over de weg. Op woensdag 14 mei wordt er een clinic verzorgd vanaf Bouwbedrijf Beverwijk om 18.30 uur.

Lees het hele artikel

Balkbrug krijgt digitaal informatiesysteem

Geschreven op 04 mei 2014.

BALKBRUG – Tijdens de ledenvergadering van PB Balkbrug heeft Arie Lunenborg het woord gekregen om de aanwezigen bij te praten over narrowcasting. Het digitale informatiesysteem waar al enkele jaren over gesproken wordt. ‘Uiterlijk in het vierde kwartaal van 2014 zijn we online’, zo houdt Lunenborg het publiek voor. ‘Wellicht nog wat eerder. We hebben een aantal leden voor de redactie, het bestuur is bijna rond en we hopen een dezer weken het besluit over het systeem te kunnen nemen.’

Lees het hele artikel

Invasie van veteraan motorfietsen en oude brommers in Staphorst.

Geschreven op 04 mei 2014. Invasie van veteraan motorfietsen en oude brommers in Staphorst.

Aanstaande zaterdag 10 mei wordt voor de 39ste keer een toerrit voor oude motor- en bromfietsen gehouden in Staphorst. Vorig jaar deden er ruim tachtig oude motorfietsen mee aan deze traditionele rit over ongeveer 80 kilometer. De start is vanaf 11.00 uur bij café Spoorzicht aan de Gemeenteweg.

Lees het hele artikel

Brandweer Dedemsvaart trots op nieuwe kazerne.

Geschreven op 04 mei 2014. Brandweer Dedemsvaart trots op nieuwe kazerne.

Vele mensen kwamen zaterdag naar de opendag van de nieuwe brandweer kazerne in Dedemsvaart. Ook vervoersmaatschappij Syntus opende haar deuren. Naast de vele demonstraties kon men ook het hele gebouw van binnen bekijken.

Lees het hele artikel

Goedzooi markt van Dedemkerk trekt veel publiek.

Geschreven op 03 mei 2014. Goedzooi markt van Dedemkerk trekt veel publiek.

De jaarlijkse markt bij de van Dedemkerk kan terug kijken op veel aangeboden goederen en bezoekers. Maar door dat iedereen goederen aan kan leveren, komt men van de organisatie ook wel voor verassingen te staan.

Lees het hele artikel

Beste muziekliefhebber uit Dedemsvaart (e.o.),

Geschreven op 02 mei 2014. Beste muziekliefhebber uit Dedemsvaart (e.o.),

Wij zijn met een viertal enthousiaste mensen gestart met het opzetten van 'The Passion Dedemsvaart 2015'. Een groot uitdagend project waarbij een aantal ondernemers, muziekverenigingen, cultuurinstanties al medewerking hebben toegezegd.

Lees het hele artikel

ANBO Avereest organiseert feestelijke cabaretavond

Geschreven op 02 mei 2014.

Na de geslaagde en goedbezochte veiligheidsmarkt in de Gashouder op 25 april, organiseert de afdeling Avereest van de ANBO vrijdagavond 19 september een feestavond ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de afdeling.

Lees het hele artikel

19e Bouwbedrijf Beverwijkloop met nieuwe jeugdafstand.

Geschreven op 02 mei 2014. 19e Bouwbedrijf Beverwijkloop met nieuwe jeugdafstand.

Op 24 mei vindt in Balkbrug de 19e editie plaats van Bouwbedrijf Beverwijkloop. Door de combinatie van bospaden en verharde weg is het een unieke hardloopwedstrijd voor zowel jeugd als voor volwassenen. De wedstrijden hebben nog steeds een recreatief karakter. Een ieder wordt weer door speaker Henk Borgmeijer enthousiast gestimuleerd en het publiek kundig geïnformeerd. De loop trekt deelnemers uit de hele regio aan, maar het bestuur hoopt ook op veel lokale deelnemers en biedt hen zelfs een clinic aan op 14 mei.

Lees het hele artikel

Hans Heering bergt Venekloeten PR pen op

Geschreven op 02 mei 2014. Hans Heering bergt Venekloeten PR pen op

Bijna vijfentwintig jaar voorzag Hans Heering de lokale en regionale media van persberichten en informatie betreffende de carnavalsactiviteiten in Kloetendonk (Dedemsvaart). Tastbaar resultaat van zijn werk zijn tien plakboeken boordevol Venekloeten geschiedenis.

Lees het hele artikel

Bedrijf van de week weer te beluisteren bij omroep Noos.

Geschreven op 01 mei 2014.

Eindelijk is het dan weer zover dat Roelie Bouwman met techneut Eric Kamps, bedrijven uit onze regio onder de aandacht brengen. Roelie staat bekend om in haar programma alle in en outs van de bedrijven uit de ondernemers te halen.

Lees het hele artikel
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring