Nieuwsarchief 6-2014

MUZIKALE TUINWANDELING

Geschreven op 30 juni 2014. MUZIKALE TUINWANDELING

-Balkbrug- Zondagmiddag hebben ruim zestig muziek- en tuinliefhebbers genoten van een muzikale tuinwandeling door de biologische kruidentuin van De Kruidenhoeve op Den Oosterhuis.

Lees het hele artikel

Dancing op de Vaart goede opvolger Dancing an de Voart.

Geschreven op 29 juni 2014. Dancing op de Vaart goede opvolger Dancing an de Voart.

Na een paar jaar geen dancing in Dedemsvaart, hebben een aantal ondernemers de draad weer opgepakt, maar wel met een iets andere opzet. In de eerste plaats is het nu Dancing op de Vaart. Er werd een vlonder over de vaart gelegd.

Lees het hele artikel

Groep 8 basisschool De Eiber schittert op podium

Geschreven op 29 juni 2014. Groep 8 basisschool De Eiber schittert op podium

DEDEMSVAART - Vrijdag 27 juni was een bijzondere dag voor de leerlingen van groep 8 van o.b.s. De Eiber. Het was de dag waarop de afscheidsmusical op het programma stond. Het werd uiteindelijk een onvergetelijke dag. Moe maar voldaan gingen ’s avonds de leerlingen en hun trotse ouders naar huis.

Lees het hele artikel

Vaderdagactie Trekpleister Dedemsvaart

Geschreven op 29 juni 2014. Vaderdagactie Trekpleister Dedemsvaart

In de week voor vaderdag kon je bij Trekpleister Dedemsvaart meedoen met het raadspel hoeveel dropjes er in een pot zaten (401 st)

Lees het hele artikel

Groot onderhoud toren Van Dedemkerk.

Geschreven op 28 juni 2014. Groot onderhoud toren Van Dedemkerk.

Wellicht heeft u het al gezien de kerktoren van de Van Dedemkerk staat in de steigers. Kerkklok, schilderwerk en nok vorsten (bovenste dakpannen) krijgen een grote onderhoudsbeurt. Het torenuurwerk en de wijzers worden gedemonteerd, ook de luidklok wordt grondig aangepakt.

Lees het hele artikel

Vroomshoop in teken van Samenloop voor Hoop.

Geschreven op 28 juni 2014. Vroomshoop in teken van Samenloop voor Hoop.

Vrijdag en Zaterdag staat Vroomshoop in het teken van Samenloop voor Hoop. 24 uur lang maken meer dan 50 teams teams (naar schatting rond de 1500 deelnemers) op een parcours gezamenlijk een lange wandeling.

Lees het hele artikel

Opbrengst Collecte Rode Kruis in Avereest.

Geschreven op 26 juni 2014. Opbrengst Collecte Rode Kruis in Avereest.

De week van 16 tm 21 juni heeft het Rode Kruis gecollecteerd in Dedemsvaart en Balkbrug.

Lees het hele artikel

Drukte bij voorinschrijving autorodeo Dedemsvaria.

Geschreven op 25 juni 2014. Drukte bij voorinschrijving autorodeo Dedemsvaria.

Woensdag avond was het al erg druk in Grandcafe ’t Dorp. Reden was dat Jan Bredenoord en Edwin Westerman namens Dedemsvaria bestuur de voorinschrijving voor de autorodeo die op zaterdag 2 augustus gehouden word.

Lees het hele artikel

Van Dedemfestival verdient vervolg.

Geschreven op 22 juni 2014. Van Dedemfestival verdient vervolg.

Muziekvereniging Jubal heeft in Dedemsvaart een nieuw spektakel ten toon gebracht. In plaats binnen in de sporthal de Citadel een uitvoering te geven, werd nu gekozen om in de buitenlucht optredens te verzorgen.

Lees het hele artikel

Rommelmarkt Hoofdvaart West gezellig druk.

Geschreven op 21 juni 2014. Rommelmarkt Hoofdvaart West gezellig druk.

De rommelmarkt van Hoofdvaart West heeft de afgelopen jaren een status opgebouwd die in de verre omtrek bekent is.

Lees het hele artikel

Inschrijving voor de Dedemsvaria autorodeo.

Geschreven op 21 juni 2014. Inschrijving voor de Dedemsvaria autorodeo.

Op woensdag 25 juni vanaf 19.00 start de inschrijving voor de Dedemsvaria autorodeo. Net als vorig jaar wordt de autorodeo verreden op de Dedemsvaria Zaterdag. Dit is dit jaar 2 augustus. De rodeo start rond 13.00. Er wordt in verschillende klassen gereden. De klassen zijn verdeeld naar motor inhoud.

Lees het hele artikel

Maaike en Claudi trakteren groep7 de Langewieke op barbecue.

Geschreven op 21 juni 2014. Maaike en Claudi trakteren groep7 de Langewieke op barbecue.

Maaike en Claudi hebben mee gedaan aan een wedstrijd die georganiseerd is door de Brede School. Daarmee hebben ze een barbecue gewonnen voor heel groep 7. De prijs hebben ze gewonnen door een Moodboard te maken over het land Brazilië.

Lees het hele artikel

Taalpunt officieel geopend

Geschreven op 20 juni 2014.

In de bibliotheek Dedemsvaart is een Taalpunt ingericht. Maandag 23 juni wordt het Taalpunt officieel geopend , door wethouder Jannes Janssen.

Lees het hele artikel

Laatste inloopspreekuur voor de zomervakantie

Geschreven op 19 juni 2014.

Maandag 30 juni houdt de Stichting Huurdersbelangen Hardenberg (SHH) het laatste inloopspreekuur voor de zomervakantie. Van 18.30 uur tot 19.30 uur zijn alle huurders van woningen met hun vragen hartelijk welkom in De Baron in Dedemsvaart. ‘

Lees het hele artikel

Dedemsvaart viert overwinning gematigd.

Geschreven op 19 juni 2014. Dedemsvaart viert overwinning gematigd.

Na de grandioze wedstrijd van het Nederlands voetbalelftal tegen Spanje, was het woensdag in Dedemsvaart toch wat gematigd wat de vreugde betreft. Australië wist het team van Louis van Gaal erg moeilijk te maken.

Lees het hele artikel

Podium plaats voor Ernst Dubbink tijdens BSB Snetterton.

Geschreven op 17 juni 2014. Podium plaats voor  Ernst Dubbink tijdens BSB Snetterton.

Donderdagochtend vertrokken we voor de eerste keer richting Engeland, dit voor een race die zowel voor het Engels als voor Nederlands kampioenschap meetelt. Op de heenreis hadden we veel file in België waardoor we de ferry van Calais naar Dover misten, maar na enkele uren wachten ging de volgende die ons veilig naar de overkant bracht. Nog wel even wennen aan het links rijden maar alles verliep goed en zo kwamen we aan het begin van de avond op het circuit aan. Snel de tent opgezet, de baan rond gefietst en toen richting bed.

Lees het hele artikel

Pech weekend voor VRN-rijder Collin Veijer in Italië .

Geschreven op 17 juni 2014. Pech weekend voor VRN-rijder Collin Veijer in Italië .

Goede voorbereiding gevolgd door pech weerhoud VRN-rijder Collin Veijer en AC- Racing van goede score. Afgelopen Donderdag en Vrijdag werd er door VRNRacing gebruik gemaakt van de vrije trainingen voorafgaand aan de officiële trainingen op Zaterdag en de race op zondag, Collin maakte tijdens deze dagen goede stappen mede door de prettige en profesionele manier van samen werken met de Italianen van CSspecialparts Alessandro Cassenari en Luigi Greco en voor deze gelegenheid Frederico, tijdens de middagpauzes was er even tijd voor ontspanning was er o.a. even tijd voor voetbal en werd er een foto gemaakt van Collin en world supersport coureur Ricardo Russo waar de familie Russo eigenaar is van het circuit Casaluce waarop dit weekeind het Italiaans kampioenschap word verreden.

Lees het hele artikel

Opendag tuin,kunst en techniek goed bezocht.

Geschreven op 15 juni 2014. Opendag tuin,kunst en techniek goed bezocht.

Den Oosterhuis organiseert jaarlijks een dag dat men op diverse locaties kan zien wat voor activiteiten in het kleine gemeenschap plaatsvinden. Ook dit jaar kwamen een 100 bezoekers naar Den Oosterhuis om te genieten van de natuur, kunst en techniek.

Lees het hele artikel

Showband Urk brengt serenade aan Jan Sliekers.

Geschreven op 14 juni 2014. Showband Urk brengt serenade aan Jan Sliekers.

Dedemsvaarter Jan Sliekers heeft in de muziekwereld zijn sporen wel verdiend. Zo heeft hij in het hele land op diverse plaatsen als dirigent bij showbands zijn kennis achter gelaten. De laatste jaren was hij er niet echt actief meer mee bezig.

Lees het hele artikel

Fancy-fair Zomermarkt bij K.B.S.

Geschreven op 14 juni 2014. Fancy-fair Zomermarkt bij K.B.S.

Zaterdag 14 juni was het rondom "De Langewieke" aan de Langewijk in Dedemsvaart weer een drukte van belang zijn. De traditionele driejaarlijkse fancy-fair Zomermarkt werd gehouden. Er waren niet minder dan vijfentwintig activiteiten te bezoeken waaronder het rad van avontuur, stokvangen en de grote loten verkoop. Voor kinderen was er onder andere een springkussen, en de caviabaan. Door het kopen van de GIGASPELLENKAART konden de kinderen voor € 3,- aan 13 verschillende spelletjes deelnemen.

Lees het hele artikel

Leerlingen Alfa-college Hardenberg & Stichting Present Hardenberg werken samen!

Geschreven op 14 juni 2014. Leerlingen Alfa-college Hardenberg & Stichting Present Hardenberg werken samen!

Op woensdag 11 juni 2014 hebben 35 leerlingen van het Alfa college Hardenberg de handen uit de mouwen gestoken. Elf groepen gingen aan de slag bij diverse maatschappelijke organisaties in de gemeente Hardenberg met diverse sociale en praktische activiteiten. Het was een samenwerking met Stichting Present Hardenberg.

Lees het hele artikel

Sportieve prestaties tijdens 14e Kotermeerrun

Geschreven op 14 juni 2014. Sportieve prestaties tijdens 14e Kotermeerrun

DEDEMSVAART – Vrijdag 13 juni werd voor de veertiende keer de Kotermeerrun georganiseerd door basisschool De Eiber uit Dedemsvaart. Het idee voor deze minimarathon ontstond dertien jaar geleden tijdens een projectweek over sport. Sindsdien is de Kotermeerrun een jaarlijks terugkerende gebeurtenis.

Lees het hele artikel

Rode Kruis collecte in Dedemsvaart en Balkbrug !

Geschreven op 14 juni 2014. Rode Kruis collecte in Dedemsvaart en Balkbrug !

Van 16t/m 21 juni collecteren ruim 28.000 collectanten van het Rode Kruis door het hele land. Ook in Avereest gaan vrijwilligers de straat op om uw steun te vragen voor het Rode Kruis. De opbrengst van deze collecte gaat helemaal naar activiteiten van de afdeling in Avereest. Om de activiteiten mogelijk te maken, zoals EHBO, Welfare, telefoonster, de rolstoelbus en vakanties op de Henry Dunant is ook in Dedemsvaart en Balkbrug veel geld nodig.

Lees het hele artikel

van Dedemsfectival

Geschreven op 14 juni 2014. van Dedemsfectival

Kom naar dit uniek gebeuren.

Lees het hele artikel

Vreugde en ongeloof bij Oranje legioen.

Geschreven op 14 juni 2014. Vreugde en ongeloof bij Oranje legioen.

Spaanse taferelen in Nederland, na monsterzegen op wereldkampioen Spanje. Na de geweldige overwinning van Nederland op Spanje maakte ik een rondje langs de Dedemsvaartse horeca gelegenheden.

Lees het hele artikel

Ruim100 deelnemers aan van Dedem Marke 3 daagse.

Geschreven op 12 juni 2014. Ruim100 deelnemers aan van Dedem Marke 3 daagse.

Voor de organisatie is het altijd maar afwachten hoeveel deelnemers er mee doen aan de avonddriedaagse. Zowel deelnemers als vrijwilligers kunnen elke avond zelf bepalen of ze mee doen of niet, vandaar het altijd een verassing is.

Lees het hele artikel

Hoofdvaart-west houd rommel / vrijmarkt.

Geschreven op 11 juni 2014. Hoofdvaart-west houd rommel / vrijmarkt.

Zaterdag 21 juni as. is het weer zo ver, buurtvereniging hoofdvaart-West organiseert weer haar jaarlijkse rommel vrijmarkt. Al vele jaren wordt er door de vereniging een gezellige goedbezochte markt gehouden aan de Hoofdvaart.

Lees het hele artikel

OPEN DAG TUIN-KUNST-TECHNIEK

Geschreven op 11 juni 2014. OPEN DAG TUIN-KUNST-TECHNIEK

Net als voorgaande jaren hebben buurtbewoners op Den Oosterhuis in Balkbrug wederom gezamenlijk een Open Dag georganiseerd met als motto TUIN-KUNST-TECHNIEK. Het evenement zal plaatsvinden op zaterdag 14 juni van 10.00 tot 17.00 uur.

Lees het hele artikel

Collin Veijer pakt dubbel tijdens thuisrace.

Geschreven op 11 juni 2014. Collin Veijer  pakt dubbel tijdens thuisrace.

Een week na de races in Goes waar Staphorster Collin Veijer een 3e plaats wist te behalen was de VRNRacing coureur er uitermate op gebrand om tijdens zijn thuisrace afgelopen Zaterdag op het evenementen terrein de Tippe in Staphorst een klinkend resultaat neer te zetten.

Lees het hele artikel

Drukke tijden voor de Dikdakkers.

Geschreven op 10 juni 2014. Drukke tijden voor de Dikdakkers.

Nog even dan vertrekken Hans en Anton beter bekend al het zang duo de Dikdakkers naar Rio, om zich aan te sluiten bij het Oranjelegioen en natuurlijk bij het Oranje team.

Lees het hele artikel

“Dedemsvaart” Natuurlijk grandioos feest voor jong en oud.

Geschreven op 10 juni 2014. “Dedemsvaart” Natuurlijk grandioos feest voor jong en oud.

Meer dan 10.000 bezoekers kwamen op het eerste “Dedemsvaart Natuurlijk” af. De locatie was het Kotermeer, waar volgens Arsanio Wiet te weinig gebruik van word gemaakt, had nog nooit zoveel bezoekers op 1 dag gehad.

Lees het hele artikel

Nieuwe hoofdsponsors voor AMBC Staphorst

Geschreven op 08 juni 2014. Nieuwe hoofdsponsors voor AMBC Staphorst

In de week dat de club druk doende was met de voorbereidingen voor het pinkster- wegrace weekend heeft het AMBC bestuur en de sponsor commissie in een gezellig samenzijn nieuwe overeenkomsten af kunnen sluiten met een vijftal hoofdsponsors. Deze vijf bedrijven zijn de komende drie jaar te zien in de huisstijl van de club en worden als AMBC hoofdsponsor getoond.

Lees het hele artikel

Collin Veijer pakt ook dubbel bij thuiswedstrijd in Staphorst.

Geschreven op 08 juni 2014. Collin Veijer pakt ook dubbel bij thuiswedstrijd in Staphorst.

Staphorst heeft al jaren de naam waar motorsport talent vandaan komt, denk onder anderen aan Aalt Toersen, Gebben, gebr. Veijer, Mussche, Dunink en vele anderen, die nationaal maar ook internationaal hun sporen verdiend hebben.

Lees het hele artikel

A1 blijft hoofdklasser na slijtageslag in Hengelo

Geschreven op 08 juni 2014. A1 blijft hoofdklasser na slijtageslag in Hengelo

De spelers zaten er echt helemaal door. De emotie en inspanning in het 120 minuten durende duel op een heet sportpark De Bijenkort in Hengelo, de thuisbasis van HVV Tubantia, had zijn sporen achtergelaten. De finale van de nacompetitie voor een plaats in de 4e divisie werd na een 1-1 stand in de verlenging door JVC Dedemsvaart A1 met 1-3 verloren van FC Winterswijk A1.

Lees het hele artikel

Record aantal deelnemers 3de Oldtimer Festival Balkbrug.

Geschreven op 08 juni 2014. Record aantal deelnemers 3de  Oldtimer Festival Balkbrug.

Voor het eerst word het Oldtimer Festival Balkbrug 2 dagen gehouden. Zaterdag hadden zich al ruim 400 deelnemers ingeschreven. Het aanbod wat er te zien is overtreft elke verwachting. We krijgen steeds meer variatie bij het aanbod van de deelnemers glundert een van de bestuursleden. Naast de oltimers van auto’s, tractoren, brommers, motoren, speciale machines was er zaterdag de markt met streekproducten, oude ambachten en demonstraties.

Lees het hele artikel

Verschillende bezoekers bij Kotermeerstal.

Geschreven op 08 juni 2014. Verschillende bezoekers bij Kotermeerstal.

Zaterdag waren er verschillende groepen mensen die een bezoek aan het Kotermeer brachten.

Lees het hele artikel

Reestdalduurloop leuk maar warm.

Geschreven op 08 juni 2014. Reestdalduurloop leuk maar warm.

In samenspraak met het Oldtimerevenement in Balkbrug had Henny Berends dit keer zijn Reestdalduurloop (14e) laten starten vanaf het terrein van de Diamanthal en ook de naam aangepast tot Oldtimer Reestdaltocht. Ieder jaar organiseer ik voor recreanten en wedstrijdlopers een duurloop door het schitterende Reestdal en bewust drie afstanden.

Lees het hele artikel

Voorbereiding “Dedemsvaart Natuurlijk” in volle gang.

Geschreven op 07 juni 2014. Voorbereiding “Dedemsvaart Natuurlijk” in volle gang.

Organisatoren Arsanio Wiet en Rick v d Graaf van de eerste “Dedemsvaart Natuurlijk” spektakel op 2de pinksterdag aan het Kotermeer, geloven dat het wel eens een van de grootste evenement van Dedemsvaart kan worden.

Lees het hele artikel

’t Lekkerbekkie viert binnenhalen eerste vangst

Geschreven op 06 juni 2014. ’t Lekkerbekkie viert binnenhalen eerste vangst

Visspeciaalzaak ’t Lekkerbekkie van Ellen Meerman en Peter Schipper gaat het binnenhalen van de eerste vangst van de Hollandse nieuwe op bijzondere wijze vieren.

Lees het hele artikel

Voorstelling Antigon door leerlingen de Zeven Linden

Geschreven op 05 juni 2014. Voorstelling Antigon door leerlingen de Zeven Linden

Donderdag gaven 7 leerlingen uit 4Havo en 5Atheneum van de 7 Linden 2 voorstellingen in het Gashouder Podium. De leerlingen volgen het kunstvak drama, dat door docent Moniek v Westende gegeven wordt. De leerlingen die speelden waren: Carlijn van Straten, Bo Hakkers, Lotte Struik, Anne Timmer, Priscilla Hofsteenge, Demi Wink en Iris Mecklenfeld. De regie was natuurlijk in handen van : Moniek van ’t Westende.

Lees het hele artikel

De Buurtkamer bevordert de sociale contacten bij ouderen.

Geschreven op 04 juni 2014. De Buurtkamer bevordert de sociale contacten bij ouderen.

De Buurtkamer in Dedemsvaart wordt door steeds meer mensen bezocht. Zo zijn er woensdagmiddag ook weer een paar nieuwe bezoekers. Een regelmatige bezoeker is jarig en iedereen begint spontaan te zingen. De jarige zelf geniet hier zichtbaar van

Lees het hele artikel

Grote Fancy Fair en Zomermarkt bij "De Langewieke"

Geschreven op 02 juni 2014. Grote Fancy Fair en Zomermarkt bij "De Langewieke"

Zaterdag 14 juni a.s. Vanaf 10.00 uur – 14.00 uur. Het is weer zo ver de grote Zomermarkt en fancyfair wordt weer gehouden op het schoolplein van de school. Er zijn meer dan twintig activiteiten te bezoeken waaronder het rad van avontuur en het stokvangen. Voor kinderen is er onder andere een springkussen, de caviabaan en de zenuwdraad.

Lees het hele artikel

Ook zondag een Formid(o)abel toernooi.

Geschreven op 01 juni 2014. Ook zondag een Formid(o)abel toernooi.

Zaterdag was het al geweldig, maar zondag was het zeker niet minder tijdens de 7de Formido voetbal toernooi. Vele deelnemende ploegen met veel supporters genoten van leuke en spannende wedstrijden.

Lees het hele artikel

Karakter brengt Collin Veijer naar derde plaats.

Geschreven op 01 juni 2014. Karakter brengt Collin Veijer naar derde plaats.

Na 2 dagen school en even thuis te zijn geweest was het voor Collin weer tijd om op woensdagavond te vertrekken richting Goes waar op Donderdag (Hemelvaartsdag) de 3e race om het Nederlands-kampioenschap gepland stond, na een nachtje de VRNRacing Camper te hebben geparkeerd op een camping vlakbij het circuit, na de inschrijvingen en technische keuring was de tijd aangebroken om te starten met de trainingen op de voor iedereen nog onbekende baan aangezien deze nog niet eerder op de kalender stond en geen permanent circuit is.

Lees het hele artikel

Geweldige start Formido voetbaltoernooi

Geschreven op 01 juni 2014. Geweldige start Formido voetbaltoernooi

Sportpark de Boekweit staat dit weekend in het teken van het Formido voetbal toernooi. Het is de 7de editie die inmiddels is uitgegroeid tot een van de grootste toernooien uit deze regio. Er zijn namelijk 148 teams uit Nederland en zelfs uit Duitsland die naar Dedemsvaart komen.

Lees het hele artikel
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring