Nieuwsarchief 8-2014

Collin Veijer weet beide NK races in Veldhoven op zijn naam te schrijven.

Geschreven op 31 augustus 2014. Collin Veijer weet beide NK races in Veldhoven op zijn naam te schrijven.

Nadat de Vrn rijder uit Staphorst zaterdagmorgen in de 1e kwalificatie de voorlopige poule voor zich wist op te eisen. Ondanks een technische en zeiknat circuit de Lanzard moest Collin deze eer in de 2e kwalificatie laten aan plaatsgenoot Pascal Mussche.

Lees het hele artikel

‘Buurten in Oud-Avereest' prachtige wandelroute met Tineke Poortman.

Geschreven op 31 augustus 2014. ‘Buurten in Oud-Avereest' prachtige wandelroute met Tineke Poortman.

Eeuwenoude Kerkenpadwandeling in een eigentijds jasje… Vandaag traden de wandelaars, komend uit alle windstreken, onder leiding van wandelgids Tineke in de voetsporen van vroegere kerkgangers tussen het buurtschap Linde (Dr) naar Oud Avereest in de provincie Overijssel. In de rondwandeling van circa 15km vormden de schouwpaden de verbinding tussen de prachtige natuurreservaten Takkenhoogte-Meeuwenveen en Rabbinge-Wildenberg gelegen in het Dal van de Reest.

Lees het hele artikel

Obs Reestzicht draagt vanaf afgelopen donderdag de naam Obs De Klimtoren.

Geschreven op 30 augustus 2014. Obs Reestzicht draagt vanaf afgelopen donderdag de naam Obs De Klimtoren.

Drogteropslagen, 28 augustus. De basisscholen in Linde en Drogteropslagen hebben een turbulente tijd achter de rug. Kort voor de zomervakantie werd bekend dat er niets anders op zat dan vervroegd fuseren.

Lees het hele artikel

Aanval 50cc Wereld Snelheidsrecord door Aalt Toersen. (Update8)

Geschreven op 29 augustus 2014. Aanval 50cc Wereld Snelheidsrecord door Aalt Toersen. (Update8)

Donderdag 28 aug. 2014: de laatste racedag. Voor de middag: Eerste run mislukt. Helaas kwam Aalt vanmorgen maar tot 94 Mph en dat is niet genoeg. Er wordt al weer volop gesleuteld achtrerop de pick-up en we staan weer in de rij bij de pre-start area. Gisteren is er tot kwart voor elf doorgewerkt.

Lees het hele artikel

Inloopavond basisschool De Eiber

Geschreven op 29 augustus 2014. Inloopavond basisschool De Eiber

DEDEMSVAART – Basisschool De Eiber uit Dedemsvaart organiseert maandag 8 september van 18.30 uur tot 19.30 uur een inloopavond. Ouders die nog een school zoeken zijn hier dan ook van harte welkom!

Lees het hele artikel

Aanval 50cc Wereld Snelheidsrecord door Aalt Toersen. (Update7) Nu met filmbeelde

Geschreven op 28 augustus 2014. Aanval 50cc Wereld Snelheidsrecord door Aalt Toersen. (Update7) Nu met filmbeelde

Woensdag 27 aug. 2014: Alles voor vandaag afgelast. Voor de middag: Wachten Hi guys, how are you doing today? Wij horen dat de hele dag en dan kost het weinig moeite om een leuk gesprek te krijgen. De I-phone wekker van Hennie stond vanmorgen op 5:15 u. afgesteld, maar om 5:00 u. klonk al duidelijk uit de radio de stem van een zangeres met “I am getting up to you . . .”.

Lees het hele artikel

IJssalon Toscana Dedemsvaart verrast vrijwilligers.

Geschreven op 27 augustus 2014. IJssalon Toscana Dedemsvaart verrast vrijwilligers.

Dat het vrijwilligerswerk ook door de middenstand gewaardeerd word, bleek woensdagmiddag bij IJssalon Toscana.

Lees het hele artikel

Verlies SCD’83 in bekertreffer tegen s.v. Dedemsvaart 0-4

Geschreven op 27 augustus 2014. Verlies SCD’83 in bekertreffer tegen s.v. Dedemsvaart 0-4

In het bekertreffen op “de Boekweit” dinsdagavond tussen de twee Dedemsvaartse ploegen SCD’83 en s.v. Dedemsvaart trok de zondagploeg aan het langste eind na 90 minuten stond het 0 – 4.

Lees het hele artikel

Aanval 50cc Wereld Snelheidsrecord door Aalt Toersen. (Update6) Nu met filmbeelden

Geschreven op 27 augustus 2014. Aanval 50cc Wereld Snelheidsrecord door Aalt Toersen. (Update6) Nu met filmbeelden

Dinsdag 24 aug. 2014: ........ Voor de middag: “not qualified”. We vertrokken op tijd van de camping. Het weer zag er prima uit, weinig wind en een mooie opkomende zon. We hadden er alle vertrouwen in het record van zondag te kunnen verbeteren. De motor had nu wat meer compressie, een kleinere sproeier en de banden waren wat extra hard opgepompt. Toen we bij het zout aankwamen vonden we het direct al wat vreemd, want het was bij ons op de camping vannacht lekker droog gebleven.

Lees het hele artikel

Aanval 50cc Wereld Snelheidsrecord door Aalt Toersen. (Update5)

Geschreven op 26 augustus 2014. Aanval 50cc Wereld Snelheidsrecord door Aalt Toersen. (Update5)

Maandag 22 aug. 2014: niet gereden, maar wel veel geleerd. Voor de middag: Dank jullie wel voor de vele felicitaties en leuke reacties. We hadden gisteren een super goede dag, maar vandaag is het weer helaas spelbreker. Gisterenavond is er nog tot laat, in de koplampen van de auto’s, door gesleuteld op de KOA camping in Wendover. Gelukkig is het merendeel van de kampeerders ook deelnemer aan de Speed Trials zodat we de motor ook nog even konden starten zonder heibel. De tank is voorzien van een laagje zilverpapier om er voor te zorgen dat de brandstof niet al te warm wordt in de felle zon. Verder is de hoofdsproeier veranderd en er is een andere cilinderkop gemonteerd.

Lees het hele artikel

Aanval 50cc Wereld Snelheidsrecord door Aalt Toersen. (Update4)

Geschreven op 25 augustus 2014. Aanval 50cc Wereld Snelheidsrecord door Aalt Toersen. (Update4)

Zondag 24 aug. 2014: We hebben een nieuw Wereldrecord!!! Direct bij de eerste poging is het Aalt Toersen gelukt om een nieuw Wereldrecord ter rijden in de 50cc motorcycle, “partly streamlined” klasse op de Bonneville Zoutvlakte, Utah, USA.

Lees het hele artikel

BSB ASSEN 2014 wordt weer groot spectakel.

Geschreven op 24 augustus 2014. BSB ASSEN 2014 wordt weer groot spectakel.

Het prestigieuze en zeer hoog aangeschreven kampioenschap British Super Bike (BSB) stond in 2012 voor het eerst op de kalender van het TT Circuit Assen. Het was direct een groot succes met meer dan 25.000 man op de banken!

Lees het hele artikel

Dedemsvaart 5, een nieuw, jong & enthousiast team

Geschreven op 24 augustus 2014. Dedemsvaart 5, een nieuw, jong & enthousiast team

Door Hans Heering Voetbal is leuk. Voetbal is nog leuker als je wekelijks kunt trainen en met louter vrienden de competitie met andere teams kunt aangaan. Spelers en begeleiding van het nieuwe vijfde elftal van SV Dedemsvaart zijn daar helemaal van overtuigd. Het jonge team heeft alles geregeld. Ook de sponsoren werden zelf gezocht en gevonden.

Lees het hele artikel

Slachtoffers gijzeling vertellen hun angstige belevenissen.

Geschreven op 24 augustus 2014. Slachtoffers gijzeling vertellen hun angstige belevenissen.

De hele wereld, maar vooral Dedemsvaart was een week lang in de ban van de ontvoering van Erhard Leffers en Marianne Vos in Nigeria.

Lees het hele artikel

Dubbelklapper, SCD’83 10-2 tegen HTC

Geschreven op 24 augustus 2014. Dubbelklapper, SCD’83 10-2 tegen HTC

SCD’83 haalde flink uit in de oefenwedstrijd thuis tegen het uit de 3e klas gedegradeerde HTC uit Zwolle na 90 minuten stond de score op 10-2. SCD’83 kende tegen HTC een niet al moeilijke middag en als bij sommige spelers het vizier iets scherper had gestaan had de score nog hoger kunnen uitvallen. Met snelle en uistekende combinaties die vaak een lust voor het oog waren werd de tegenstander onder druk gezet.

Lees het hele artikel

Wijnfeest Wijngoed de Reestlandhoeve

Geschreven op 24 augustus 2014. Wijnfeest Wijngoed de Reestlandhoeve

Zondag 7 september van 12.00-19.00 uur organiseert Wijngoed de Reestlandhoeve het jaarlijkse wijnfeest. Het is een evenement waarbij de Reestlander wijnen centraal staan in combinatie met lekker eten, kunst en live muziek.

Lees het hele artikel

Aanval 50cc Wereld Snelheidsrecord door Aalt Toersen. (Update3)

Geschreven op 24 augustus 2014. Aanval 50cc Wereld Snelheidsrecord door Aalt Toersen. (Update3)

Gisteren hebben we rondgekeken in diverse winkels en boodschappen gedaan. We hebben ’s avonds lekker ons eigen potje gekookt met eindelijk weer een aardappelen. We hoorden dat je schoenen op het zout er na een paar dagen niet meer uit zien en dat komt ook niet meer goed. Na afloop van de raceweek kun je ze weggooien. Laten we toevallig een kringloop winkeltje ontdekken en ze hadden schoenen in onze maten. Na een poosje snuffelen vertrok ieder van ons met een paar mooie schoen voor maar 1 dollar per paar. Dat is nog eens low-budget lopen!

Lees het hele artikel

Artiesten oefenen voor benefietconcert Good Hope.

Geschreven op 22 augustus 2014. Artiesten oefenen voor benefietconcert Good Hope.

Ineke van der Logt heeft voor het benefietconcert dat 20 september in de Gashouder gegeven word, vele ras artiesten uit onze regio weten te strikken om belangeloos aan dit concert deel te nemen. Donderdagavond waren enkele artiesten op bezoek in de oefenruimte van Jhonny en the Rockers. Onder het motto niets moet maar alles mag voelde de artiesten elkaar al vrij snel aan.

Lees het hele artikel

Inloopavond Katholieke basisschool “De Langewieke”

Geschreven op 21 augustus 2014. Inloopavond  Katholieke basisschool “De Langewieke”

Maandag 1 september 18.30 uur – 19.30 uur Zoals ieder jaar is er ook dit jaar weer een “inloopavond” in het gebouw aan de Langewijk nummer 178A. Het hele gebouw is te bezichtigen. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Onder het genot van een kopje koffie kan men zien waar de kinderen van “De Langewieke” mee werken als zij naar school gaan.

Lees het hele artikel

Nieuwe shirts leveren SV Dedemsvaart 2 bekerwinst op.

Geschreven op 21 augustus 2014. Nieuwe shirts leveren SV Dedemsvaart 2 bekerwinst op.

Het 2e elftal van SV Dedemsvaart werd zondag voor de aanvang van de bekerwedstrijd tegen Mariënheem verblijd met nieuwe shirts.

Lees het hele artikel

Aanval 50cc Wereld Snelheidsrecord door Aalt Toersen. (Update2)

Geschreven op 20 augustus 2014. Aanval 50cc Wereld Snelheidsrecord door Aalt Toersen. (Update2)

Voedelsvoorraden ingeslagen. Vanmorgen lekker vroeg opgestaan. We hebben allen goed geslapen en de jetlag is al helemaal verdwenen. Gisteren hebben we boodschappen gedaan. Vooral veel drinken (water en limo) ingesslagen. We hebben 2 mooie easy-up's opgescharreld (party tenten welke je zo gemakkelijk uitklapt), al het benodigde gereedschap bij elkaar gezocht en de camper als voor een groot deel ingepakt.

Lees het hele artikel

Aanval 50cc Wereld Snelheidsrecord door Aalt Toersen. (Update1)

Geschreven op 19 augustus 2014. Aanval 50cc Wereld Snelheidsrecord door Aalt Toersen. (Update1)

Gisteren zijn de eerste teamleden in Los Angeles aangekomen in goede gezondheid. Jan Engelbertink was er het eerst. Toen kwamen Hennie en Dik Toersen en als laatste kwam Aalt Toersen (A.T.) met een paar minuten vertraging.

Lees het hele artikel

Aanval 50cc Wereld Snelheidsrecord door Aalt Toersen.

Geschreven op 18 augustus 2014. Aanval 50cc Wereld Snelheidsrecord door Aalt Toersen.

De eerste mensen van het Groene Tulp Team uit Zwolle vertrokken maandag naar Amerika. De rest van het team vertrekt eind deze week. Het race-team bestaat uit: Aalt Toersen, Maarten Fijlstra en Gerrit Tuenter.

Lees het hele artikel

.Biljartvereniging Padberg organiseert jubileum koppeltoernooi.

Geschreven op 18 augustus 2014. .Biljartvereniging Padberg organiseert jubileum koppeltoernooi.

Biljartvereniging Padberg is op 1 Oktober 1964 opgericht en heeft momenteel 20 leden (zowel dames als heren) die meedoen in de verschillende competities van de KNBB. In het seizoen 2014-2015 heeft BV Padberg 6 teams in de competitie van het District Noord-Oost-Overijssel. Padberg heeft 1 team (Padberg 1)die uit komt in de driebanden competitie B1 klasse en 1 team (Padberg 6) in de B-2 klasse , De overige 4 Padberg teams spelen libre in verschillende klassen (Padberg 2 speelt in de C1; Padberg 3 speelt in de C2 en de spelers van Padberg 4 en 5 spelen in de C-3-klasse) Twee dames van Padberg spelen eveneens in het dames district team Noord Oost Overijssel genaamd Lady's Adventure voor de Damesbeker competitie.

Lees het hele artikel

Teleurstelling voor Anky van Grunsven en publiek.

Geschreven op 17 augustus 2014. Teleurstelling voor Anky van Grunsven en publiek.

Niet dat al het publiek zaterdag alleen voor de showvan Anky van Grunsven naar Jumping de Driehoek kwamen. Maar zeker keek het publiek er wel naar uit. Maar helaas kon Anky zelf niet op het paard plaats nemen.

Lees het hele artikel

NIJWA PRIJS prooi voor Karim Elzoghby

Geschreven op 16 augustus 2014. NIJWA PRIJS prooi voor Karim  Elzoghby

De elite ruiters kwamen vrijdag voor het eerst in de ring tijdens de kwalificatie van Jumping de Driehoek. Het is wel bijzonder dat de Fam. Schuttert topruiters uit heel de wereld naar de Driehoek weten te krijgen.

Lees het hele artikel

ANBO Avereest sluit jubileumjaar af met cabaretavond

Geschreven op 16 augustus 2014. ANBO Avereest sluit jubileumjaar af met cabaretavond

Vrijdagavond 19 september wordt de jubileumcommissie van de ANBO afdeling Avereest ontbonden. Het zilveren jubileum werd 25 april jongstleden gevierd met een geslaagde veiligheidsmarkt en op 19 september is er een afsluitende en feestelijke cabaretavond in de theaterzaal van het multifunctioneel centrum “De Baron”.

Lees het hele artikel

Jumping De Driehoek begonnen.

Geschreven op 13 augustus 2014. Jumping De Driehoek begonnen.

Woensdagmiddag is één van de grootste paardenspringconcours in Nederland bij manege Schuttert in de Driehoek van start gegaan. Alleen al de entourage is een bezoek waard, maar uiteindelijk gaat het om de paardensport. T.M zondag kan men genieten van nationaal en internationale springruiters.

Lees het hele artikel

ZOMERAVONDCONCERT KRUIDENHOEVE

Geschreven op 13 augustus 2014. ZOMERAVONDCONCERT KRUIDENHOEVE

Traditiegetrouw wordt op zaterdag 16 augustus een zomeravondconcert gegeven in de Tuinen van Stichting De Kruidenhoeve in Balkbrug. Voor het theehuis brengen Luko Hans, piano, en Eliene Schuinder, fluit, een overwegend nieuw programma ten gehore met o.a. Zuid-Amerikaanse tangomuziek.

Lees het hele artikel

Sterk optreden Collin Veijer tijdens EK minbikes in Tsjechië

Geschreven op 12 augustus 2014. Sterk optreden Collin Veijer tijdens EK minbikes in Tsjechië

Collin Veijer heeft afgelopen weekend tijdens het EK minibikes in het Tsjechische Cheb opnieuw een geweldige prestatie geleverd. De jonge VRN coureur wist na twee tweede plaatsen en een eerste plaats als tweede te eindigen.

Lees het hele artikel

Chr. Mannenkoor Asaf hervat repetities:

Geschreven op 11 augustus 2014. Chr. Mannenkoor Asaf  hervat repetities:

Chr. Mannenkoor Asaf onder leiding van dirigent Peter Bos begint maandagavond 18 augustus in het Kerkelijk Centrum “De Antenne” aan de Wilhelminastraat in Dedemsvaart om 20.00 uur weer met de repetities.

Lees het hele artikel

Stichting Welluswijs breidt uit

Geschreven op 11 augustus 2014. Stichting Welluswijs breidt uit

Kinderopvangorganisatie Stichting Welluswijs breidt uit in Hardenberg. Naast de bestaande opvang wordt bij de locatie kindcentrum De Kameleon aan de Blanckvoortallee in Hardenberg ook 100% flexopvang geboden.

Lees het hele artikel

Geweldige Reestdal Fun Run.

Geschreven op 08 augustus 2014. Geweldige Reestdal Fun Run.

Dit jaar was het weer zover, alle mensen die van een sportieve uitdaging houden, konden op 4 augustus 2014 weer meedoen aan de Reestdal Fun Run. De run startte bij natuurcentrum de Wheem en eindigde in het Heuveltjes Bosbad.

Lees het hele artikel

Slotdag Dedemsvaria Super.

Geschreven op 04 augustus 2014. Slotdag Dedemsvaria Super.

Dedemsvaria 2014 zal de boeken in gaan als warm en super. Met vele activiteiten is Dedemsvaria zaterdag afgesloten. Koren, motoren, skeelertoertocht, autorodeo, openlucht darttoernooi en natuurlijk het eindfeest zorgde ook dat de slotdag vele bezoekers naar Dedemsvaart trokken.

Lees het hele artikel

Kleine 83000 bezoekers op Gamma racingday.

Geschreven op 04 augustus 2014. Kleine 83000 bezoekers op Gamma racingday.

Wie zondag richting Assen reed, moest rekening houden met filevorming. Want het jaarlijkse motor, kart en auto evenement trekt vele bezoekers naar het TT circuit.

Lees het hele artikel

Dedemsvaart in vogelvlucht winnaar hoofdprijs Brasserie de Corner.

Geschreven op 03 augustus 2014. Dedemsvaart in vogelvlucht winnaar hoofdprijs Brasserie de Corner.

Traditie getrouw kunnen de vaste klanten en spaarders in de spaarkas bij Brasserie de Corner tijdens de Dedemsvariaweek gebruikmaken van een hijskaart. Men koopt een kaart voor 50 euro waar de consumpties deze week op afgetekend worden.

Lees het hele artikel

Nielson stelt geduld op de proef.

Geschreven op 02 augustus 2014. Nielson stelt geduld op de proef.

De rijwielpuzzeltocht was vrijdag min of meer de aftrap van de Dedemsvariavrijdag. Onder prachtige weersomstandigheden vertrokken vele fietsers.

Lees het hele artikel

Dedemsvaartse artiesten stelen de show.

Geschreven op 01 augustus 2014. Dedemsvaartse artiesten stelen de show.

Donderdag gaat de boeken in als een topdag tijdens Dedemsvaria. Er waren diverse activiteiten in het dorp waar veel publiek op afkwam. Sjoelers, spelen, muziek en volle terrassen zorgden voor een geweldige stemming. Maar het dak ging er af bij Restaurant Kiewiet, waar Dokter & de heer voor een ouderwets pianofeest zorgen, waar ook diverse artiesten uit Dedemsvaart hun steentje aan bijdroegen. Wat het publiek volledig uit hun dak lieten gaan. Weer een geweldige dag tijdens de Varia.

Lees het hele artikel
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring