Nieuwsarchief 9-2014

AMBC organiseert minibike opstapdag.

Geschreven op 29 september 2014. AMBC organiseert minibike opstapdag.

AMBC organiseert minibike opstapdag. De motorclub AMBC uit Staphorst prijst zich gelukkig met een grote groep fanatieke minibikers onder haar leden die elke dinsdagavond op het plaatselijke circuit De Tippe kunnen trainen onder begeleiding van gediplomeerde bondstrainers. Mede door deze trainingen, onder begeleiding van ex- ONK toppers Arno en Joan Veijer, gaat het niveau van de Staphorster afvaardiging in het NK minibike racen nog steeds omhoog.

Lees het hele artikel

SCD’83 moeizaam maar verdient naar winst 3 – 2

Geschreven op 28 september 2014. SCD’83 moeizaam maar verdient naar winst 3 – 2

SCD’83 heeft op “de Boekweit een nipte maar een verdiende overwinning behaald op koploper Olympia’28 van 3 – 2 en heeft zich daarmee in de kop van de 3e klasse C genesteld.

Lees het hele artikel

Ervaar klank in Hart en Ziel!

Geschreven op 26 september 2014.

Op vrijdag 10 oktober starten de mantra meezingavonden in de Gashouder te Dedemsvaart. We zingen mantra’s uit zeer diverse religieuze en spirituele richtingen, in allerlei talen. Veelal met pianobegeleiding.

Lees het hele artikel

Herfstconcert Kindcentrum Balkbrug.

Geschreven op 26 september 2014. Herfstconcert Kindcentrum Balkbrug.

Ook al lijkt het nog volop zomer toch staat de herfst alweer voor de deur. Reden voor de leidsters van Kindcentrum Balkbrug om op donderdag een echt herfstconcert te geven voor alle ouders van de kinderen die de dagopvang en peuterspeelzaal bij het Wennest bezoeken.

Lees het hele artikel

Repetitie Accordeonver. Allegro Linde.

Geschreven op 25 september 2014. Repetitie Accordeonver. Allegro Linde.

De repetitie voor het jaarlijkse optreden van Accordeonver. Allegro Linde is al maanden in volle gang. Het thema dit jaar is filmmuziek, met aan het eind een blokje “wie betaalt- bepaald”.

Lees het hele artikel

Erhard en Marianne vertellen angstige belevenissen in uitverkocht Baron.

Geschreven op 24 september 2014. Erhard en Marianne vertellen angstige belevenissen in uitverkocht Baron.

Woensdagavond was de Baron tot de laatste plaats uitverkocht om de angstige verhalen van de gegijzelde Erhard Leffers en Marianne Vos in Nigeria aan te horen. Nadat Gea van Dijk de twee had aangekondigd, kwamen Erhard en Marianne de zaal binnen waar een nagebouwde hut stond waar ze een weeklang vast hadden gezeten.

Lees het hele artikel

Demonstratietraining door Jan de Jonge bij JVC Dedemsvaart

Geschreven op 23 september 2014. Demonstratietraining door Jan de Jonge bij JVC Dedemsvaart

Vrijdagavond 26 september verzorgt Jan de Jonge, oud profvoetballer en tot eind augustus hoofdtrainer van Heracles Almelo, een demonstratietraining bij JVC Dedemsvaart.

Lees het hele artikel

ANWB Streetwise op o.b.s. De Eiber

Geschreven op 23 september 2014. ANWB Streetwise op o.b.s. De Eiber

DEDEMSVAART - Dinsdag 23 september nam basisschool De Eiber uit Dedemsvaart deel aan de ANWB Streetwise. Allerlei verkeersactiviteiten werden er met de groepen uitgevoerd.

Lees het hele artikel

6 oktober 13.30 uur CONCERT tbv oprichting OVERDAGKOOR “DE BARON”

Geschreven op 23 september 2014.

Bernard Slofstra start een Overdagkoor in MFC ‘De Baron’ in Dedemsvaart. Het koor gaat dan ook heten: Overdagkoor “De Baron”. Het koor start op 20 oktober. De repetities vinden plaats op maandagmiddag van 13.30-15.00 uur.

Lees het hele artikel

Derde plaats Collin Veijer in eindstand Italiaans kampioenschap

Geschreven op 23 september 2014. Derde plaats Collin Veijer in eindstand Italiaans kampioenschap

Collin Veijer is als derde geëindigd in het 2014 CIV minibike wegrace kampioenschap. De VRN-Racing coureur wist afgelopen weekend als achtste te eindigen in de afsluitende wedstrijd van het seizoen, goed voor de derde plaats in de eindstand van het kampioenschap.

Lees het hele artikel

Een jaar lang in een woning met kale muren

Geschreven op 22 september 2014. Een jaar lang in een woning met kale muren

Voor de zomervakantie kreeg Present Hardenberg een hulpvraag binnen over een alleenstaande man in Hardenberg die zo graag zijn huis geschilderd wilde hebben.

Lees het hele artikel

Winst voor heren en dames UNIVE-DAC

Geschreven op 22 september 2014. Winst voor heren en dames UNIVE-DAC

UNIVE-DAC HEREN STARTEN HET SEIZOEN GOED Het 1e herenteam van Univé DAC is de competitie begonnen met vijf winstpunten. In een warme en vochtige Citadel werd Oranje Nassau uit Groningen met 4-0 verslagen.

Lees het hele artikel

Gramsbergen grijpt alsnog de winst tegen SCD’83 3 – 2:

Geschreven op 21 september 2014. Gramsbergen grijpt alsnog de winst tegen SCD’83 3 – 2:

Gramsbergen had thuis 94 minuten nodig om SCD’83 op de knieën te krijgen en haalde daarmee de eerste 3 punten in deze prille competitie binnen.

Lees het hele artikel

Super (sport) nieuws tijdens B.S.B. Assen. ( Up Date)

Geschreven op 21 september 2014. Super (sport) nieuws tijdens B.S.B. Assen. ( Up Date)

Dat de British Superbike Championship de op 2 na grootste motorsport evenement op het TT circuit van Assen is, bleek dit weekend wel weer. Vele duizenden bezoekers genoten van topmotorsport in Assen.

Lees het hele artikel

Benefietconcert (sing-along) voor Good Hope Superrrrr.

Geschreven op 21 september 2014. Benefietconcert (sing-along) voor Good Hope Superrrrr.

Het was jammer dat er zaterdagavond zo weinig publiek naar de Gashouder kwamen om te genieten van regionale artiesten die belangeloos aan dit benefietconcert deelnamen. De organisatie was in handen van Ineke van der Logt.

Lees het hele artikel

Meester Bredenoort benoemt tot erelid G.S.V.D.

Geschreven op 21 september 2014. Meester Bredenoort benoemt tot erelid  G.S.V.D.

Zaterdagmiddag was er gelegenheid om afscheid te nemen van gym leraar Jan Bredenoort. Vele oud leerlingen kwamen dan ook naar de Zwienestal om onder het genot van een hapje en drankje afscheid te nemen van Jan.

Lees het hele artikel

Open huis Rode Kruis Avereest.

Geschreven op 21 september 2014. Open huis Rode Kruis Avereest.

Zaterdagmiddag konden mensen een kijkje nemen in het nieuwe onderkomen van het Rode Kruis afdeling Avereest. De Meule aan de Wilhelminastraat is een prachtige locatie waar men nu gehuisvest is.

Lees het hele artikel

Nieuw ronde record Walid Soppe tijden B.S.B. Assen.

Geschreven op 21 september 2014. Nieuw ronde record Walid Soppe tijden B.S.B. Assen.

Zaterdag waren de kwalificatie voor de B.S.B. op het circuit van Assen. Voor het jonge talent Walid Soppe uitkomend voor EVENO racing was het een dag met twee gezichten.

Lees het hele artikel

27 september: inspiratie opdoen in de Tuinen Mien Ruys

Geschreven op 19 september 2014. 27 september: inspiratie opdoen in de Tuinen Mien Ruys

Buiten Zorg Groenspecialisten organiseert Open Dag Hoveniers in Dedemsvaart Zaterdag 27 september van 10.00 – 17.00 uur

Lees het hele artikel

Vrouwen van Nu genieten en smullen.

Geschreven op 17 september 2014. Vrouwen van Nu genieten en smullen.

De eerste afdelingsavond na de zomervakantie werd bezocht door 72 vrouwen. Historische Vereniging Oud Noordijk presenteert: op slachtvisite. Mevrouw Reurink en haar team, gekleed in ouderwetse boerendracht,

Lees het hele artikel

Foute datum in Dedemsvaartse courant.

Geschreven op 16 september 2014. Foute datum in Dedemsvaartse courant.

Slachtoffers gijzeling vertellen hun angstige belevenissen niet a.s. woensdag zo als in de Dedemsvaartse courant staat, maar woensdag 24 Sept. (Lees het bericht hier).

Lees het hele artikel

Prinsjesdag op De Eiber

Geschreven op 16 september 2014. Prinsjesdag op De Eiber

DEDEMSVAART - Dinsdag 16 september was het de derde dinsdag van september. Tijd voor Prinsjesdag. En wat hoort er bij Prinsjesdag? Juist, hoedjes!

Lees het hele artikel

HULDIGING WERELDKAMPIOEN MICHAEL VAN DER MARK tijdens B.S.B

Geschreven op 15 september 2014. HULDIGING WERELDKAMPIOEN MICHAEL VAN DER MARK tijdens B.S.B

Het TT Circuit Assen huldigt de kersverse Wereldkampioen Michael van der Mark tijdens de British Superbikes. Op 21 september om 11.00 uur wordt de Rotterdammer uitgebreid in het zonnetje gezet. Het is een eerbetoon dat door duizenden fans extra glans krijgt. De prestatie van de 21-jarige Van der Mark is uitzonderlijk en tekent zijn bijzondere talent en de klasse van het Pata Honda Ten Kate team. Voor het Ten Kate team uit Nieuwleusen is het de tiende wereldtitel. (9x Supersport en 1x Superbike) Het is voor het eerst in de geschiedenis dat het team van de neven Ten Kate een Nederlandse Wereldkampioen aflevert. Van der Mark zal tijdens de huldiging een ereronde rijden en ook is er tijd voor zijn fans met interviews, handtekeningensessie en een fotoshoot.

Lees het hele artikel

GEVONDEN

Geschreven op 15 september 2014.

Ik ben gister met m,n zoon gaan voetballen op het voetbalveld aan de Kotermeerstal. Daar hebben we zwarte keeperhandschoenen gevonden. Deze hand schoenen zijn terug te halen bij. Timmerbedrijf Bos Langewijk 26 7701 AE Dedemsvaart 06-55855365 info@timmerbedrijfbos.nl

Lees het hele artikel

Dedemsvaart verliest ook tweede wedstrijd ruim (0-4)

Geschreven op 15 september 2014. Dedemsvaart verliest ook tweede wedstrijd ruim (0-4)

Dedemsvaart heeft ook de tweede competitiewedstrijd ruim verloren. Tegen promovendus BWO uit Hengelo kreeg de thuisploeg geen poot aan de grond. Na elf minuten spelen stonden er al twee tegendoelpunten op het scorebord. Tot overmaat van ramp kreeg Steven Pouwels ook nog een directe rode kaart.

Lees het hele artikel

Collin Veijer wint 8e ronde NK op de juniortrack Assen

Geschreven op 15 september 2014. Collin Veijer wint 8e ronde NK op de juniortrack Assen

Afgelopen zaterdag werd de 8e ronde NK minibikes verreden op de Junior Track in Assen Vrije training: Vanaf het eerste contact met het asfalt liet de Vrn-rijder zien dat hij er erg veel zin in had door meteen erg scherpe tijden te laten noteren. Deze eerste sessie wist de CNS scholier dan ook af te sluiten op een 1e plaats op 1 seconde afstand van zijn achtervolgers.

Lees het hele artikel

Alle Reestlander wijnen prijs in Wenen

Geschreven op 15 september 2014. Alle Reestlander wijnen prijs in Wenen

Een geweldige uitslag van de wijnkeuring uit Wenen. Het AWC is een grote internationale wijnkeuring waar dit jaar 12.352 wijnen zijn gekeurd van 1.885 producenten uit 40 landen. Volgens de internationale regels van het O.I.V (International Organisation of Vine) mogen slechts 30% van de wijnen met een medaille beoordeeld worden.

Lees het hele artikel

Open huis Rode Kruis Avereest op 20 september.

Geschreven op 15 september 2014. Open huis Rode Kruis Avereest op 20 september.

Op zaterdagmiddag 20 september houdt het Rode Kruis vanaf 14.00 uur uur een open huis. Het vindt plaats in ons nieuwe onderkomen : De Meule in de Wilhelminastraat. Hier laten we zien wat het Rode Kruis doet in Dedemsvaart en Balkbrug.

Lees het hele artikel

Wedstrijdverslag Korfbalver. Avereest

Geschreven op 15 september 2014. Wedstrijdverslag Korfbalver. Avereest

Avereest 1 - Sdo/Uni 2 dd. 13-09-2014 Door: Loysa Zweekhorst Zaterdagavond speelde Avereest 1 tegen Sdo-Uni 2 alweer haar derde wedstrijd. De eerste twee wedstrijden waren helaas niet in winst omgezet.

Lees het hele artikel

Rommelcross Slagharen nog mini Zwartecross!!!!

Geschreven op 14 september 2014. Rommelcross Slagharen nog mini Zwartecross!!!!

Twee dagen was er groot spektakel aan de Schuinesloot onder de rook van Slagharen. De Zwartecross is landelijk al bekent, maar de Rommelcross in Slagharen is regionaal al tot een grote trekpleister uit gegroeid.

Lees het hele artikel

SCD’83 verslaat sc Lutten met 2 – 1

Geschreven op 14 september 2014. SCD’83 verslaat sc Lutten met 2 – 1

De derby tussen SCD’83 en de sc Lutten leek op een broederlijke punt verdeling uit te lopen toen SCD’83 in de slotfase alsnog toesloeg en uiteindelijk aan het langste einde trok 2-1.

Lees het hele artikel

H.V.A. viert 30 jarig bestaan tijdens open Monumentendag.

Geschreven op 14 september 2014. H.V.A. viert 30 jarig bestaan tijdens open Monumentendag.

Door het plaatsen van een onderdeel van de in aanbouwzijnde hellingbak opende voorzitter Barend Rooseboom van de Historische Vereniging Avereest onder prachtige weersomstandigheden de open monumentendag.

Lees het hele artikel

Foto's van afgelopen week zijn nu weer zichtbaar

Geschreven op 12 september 2014. Foto's van afgelopen week zijn nu weer zichtbaar

De duurt van de storing heeft langer geduurd dan we gehoopt hadden. Maar de foto's zij nu zichtbaar. Er zijn nog wel kleine probleempjes die we zo snel mogelijk zullen oplossen

Lees het hele artikel

Afsluiting project De Gouden Weken op De Langewieke

Geschreven op 12 september 2014. Afsluiting project De Gouden Weken op De Langewieke

Vandaag zijn de kanjerweken afgesloten op De Langewieke. Vier weken lang hebben leerkrachten in alle groepen regelmatig met kinderen gesproken over de sfeer in de groep, hoe wil je graag dat we met elkaar om gaan en wat versta jij onder goed gedrag.

Lees het hele artikel

Open Monumentendag

Geschreven op 11 september 2014. Open Monumentendag

Open Monumentendag vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 en zondag 14 september. Vooral op zaterdag zullen er vele activiteiten plaats vinden. De toegang tot het streekmuseum is op deze twee dagen gratis.

Lees het hele artikel

Laatste kaarten voor avond met Harm en Roelof

Geschreven op 11 september 2014.

De cabaretavond van vrijdagavond 19 september in de theaterzaal van “De Baron” is nagenoeg uitverkocht. Harm en Roelof brengen die avond hun nieuwste programma “En as dat zó mut” waarmee ze de zalen in noord en oost Nederland plat spelen. De avond begint om 20.00 uur.

Lees het hele artikel

Jaarvergadering SV Dedemsvaart

Geschreven op 11 september 2014. Jaarvergadering SV Dedemsvaart

Op 22 september a.s. houdt SV Dedemsvaart haar jaarlijkse algemene ledenvergadering. De vergadering wordt gehouden in het clubhuis van SV Dedemsvaart op Sportpark “De Boekweit”. Aanvang 19.30 uur. Alle ereleden, leden en donateurs zijn van harte welkom. Op de agenda staan o.a. het aanpassen van de contributie en wordt afscheid genomen van enkele bestuursleden. De volledige agenda staat op de site van SV Dedemsvaart, www.svdedemsvaart.nl .

Lees het hele artikel

Jumbo supermarkt, Vrieling Advies Groep & Rabobank Vaart en Vechtstreek verlengen sponsorcontract

Geschreven op 08 september 2014. Jumbo supermarkt, Vrieling Advies Groep & Rabobank Vaart en Vechtstreek verlengen sponsorcontract

Door Hans Heering Op sportpark De Boekweit werd zaterdag 5 september de verlenging van de sponsorcontracten met de Vrieling Advies Groep, Rabobank Vaart en Vechtstreek en Jumbo supermarkten officieel bekrachtigd.

Foto Freddy van Dijk

Lees het hele artikel

Pas op voor nepmails

Geschreven op 08 september 2014.

Via internet komen steeds gevaarlijke mails binnen. Deze kreeg ik vandaag binnen. Niets anders doen dan verwijderen. Ook uit de prullebak.

Lees het hele artikel

Wijnfeest Reestlandhoeve trekt bezoekers uit heel het land.

Geschreven op 08 september 2014. Wijnfeest Reestlandhoeve trekt bezoekers uit heel het land.

Elk jaar komen meer bezoekers naar dit wijnfeest in Balkbrug, vandaar John en Wilma Huisman de hulp van de buurman in riep om geen parkeer problemen te krijgen. Vandaar men bij hem op het land kon parkeren.

Lees het hele artikel

100 jaar afdeling Vecht en Reest gevierd in De Baron te Dedemsvaart op 6 September 2014

Geschreven op 07 september 2014. 100 jaar afdeling Vecht en Reest gevierd in De Baron te Dedemsvaart op 6 September 2014

De bondsvlag wappert op een groot scherm van 3 x 5 meter in de zaal en eveneens rouleert er een mooie foto op hetzelfde scherm van het huidige bestuur. Een mooie achtergrond om een woordje te richten tot de zaal. Nadat voorzitter Freek Schutte iedereen welkom had geheten, blikte hij terug hoe de ontwikkeling van de FNV hout en bouw bond in die 100 jaar was geweest. Enkele belangrijke citaten uit zijn speech waren.

Lees het hele artikel

Jubileum Koppeltoernooi Biljartvereniging Padberg,

Geschreven op 07 september 2014. Jubileum Koppeltoernooi Biljartvereniging Padberg,

Ter gelegenheid van hun 50-jarig jubileum organiseert Biljartvereniging Padberg een koppeltoernooi. In 1 wedstrijd komen de verschillende spelsoorten (Libre, Bandstoten, van rood, Driebanden en een losse) aan bod. Er word gespeeld met een tijdslimiet van een half uur per wedstrijd.

Lees het hele artikel

Problemen met foto's te plaatsen

Geschreven op 07 september 2014. Problemen met foto's te plaatsen

Door een technische probleem kunnen we de foto's op dit moment niet online zetten. We zullen proberen het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Ons excuses voor het ongemak.

Lees het hele artikel

Vriendengroep heren senioren gymnastiek genoten van dagje uit.

Geschreven op 07 september 2014. Vriendengroep heren senioren gymnastiek genoten van dagje uit.

De groep die bestaat uit ongeveer 16 personen weet altijd bij diverse evenementen de aandacht te trekken. Onderleiding van meester Bredenoord zijn ze wekelijks in de sportzaal aan de Buizerdweg te vinden.

Lees het hele artikel

Vermoeidheid slaat toe bij paalzitters.

Geschreven op 06 september 2014. Vermoeidheid slaat toe bij paalzitters.

Vrijdagavond om 21 uur keken de gezichten van Richard ter Horst, Robert van Marle, Ginaldo van Blanken en Erik van Essen uit Balkbrug niet zo fris meer uit. Ze hadden de helft van 48 uur paal zitten er opzitten.

Lees het hele artikel

Allemaal Jip en Janneke’s op De Eiber

Geschreven op 05 september 2014. Allemaal Jip en Janneke’s op De Eiber

DEDEMSVAART – In de Kikker-groep (kleuters) van basisschool De Eiber staan de verhalen van Jip en Janneke momenteel centraal. Dat dit enorm leeft onder de kinderen, blijkt wel uit deze foto. Alle kinderen kwamen vrijdag in zwart-witte kleding op school.

Lees het hele artikel

48 uur paalzitten voor Make @ Wish.

Geschreven op 05 september 2014. 48 uur paalzitten voor Make @ Wish.

Voor de 4 vrienden Richard ter Horst, Robert van Marle, Ginaldo van Blanken en Erik van Essen uit Balkbrug is het de bedoeling om jaarlijks iets bijzonders te doen om geld voor een goed doel binnen te halen.

Lees het hele artikel

Wat is Dedemsvaart toch mooi !

Geschreven op 03 september 2014. Wat is Dedemsvaart toch mooi !

Terug in de tijd ! Een stukje jeugdsentiment ! Collega’s van de personeelsvereniging wehkamp.nl (Refresh) hebben vanavond genoten van een geweldige snorfietsentocht door Dedemsvaart en omgeving.

Lees het hele artikel

JVC Dedemsvaart U21 ontmoet FC Twente U19

Geschreven op 03 september 2014. JVC Dedemsvaart U21 ontmoet FC Twente U19

Door Hans Heering Tijdens de laatste editie van de Beltona Beloften Competie, plaatste JVC Dedemsvaart onder 21 zich voor de finale. Op de finaledag streden maar liefst zestien teams voor de hoofdprijs. Uiteindelijk reikten de Dedemsvaartse talenten tot plaats vier.

Lees het hele artikel

Gezellige inloopavond “De Langewieke”

Geschreven op 01 september 2014. Gezellige inloopavond “De Langewieke”

Maandagavond was het een gezellige drukte in basisschool “De Langewieke”. Veel kinderen kwamen met hun vader, moeder, opa en oma naar school om alle boeken en schriften waarin men werkt, te laten zien in hun eigen klas. Zelfs brachten enkele kinderen hun buren mee om alles te laten zien.

Lees het hele artikel
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring