Succesvolle vogelshow vogelvereniging “De Gieteling (up date)

Succesvolle vogelshow vogelvereniging “De Gieteling (up date)

Donderdagavond 5 November heeft voorzitter Willem Wibiër onder het genot van een kop koffie en een plak cake één ieder hartelijk welkom geheten tijdens de opening van de tentoonstelling. Een uitgebreid woord van dank werd uitgespro-ken aan alle sponsoren en adverteerders en ook de leden die hun handen uit de mouwen hebben gestoken werden niet vergeten.

Vogelvereniging “De Gieteling” Dedemsvaart / Balkbrug houd haar tentoonstelling op vrijdag 6 en zaterdag 7 November in het club gebouw van de postduiven- vereniging aan de Latyrusstraat 16 in Dedemsvaart.

Tijdens de opening zijn de kampioens-prijswinnaars bekend gemaakt door de voorzitter.

In het najaar laten de leden van “De Gieteling” zien wat er het afgelopen kweekseizoen zoal uit het ei is gekropen. Na een mooie keurdag onder leiding van keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers zijn de kampioenen bekend geworden die door de voorzitter op donderdagavond gehuldigd zijn.

Kampioenen.

De kampioens vogel bij de kleur kanaries ongepigmenteerd was van de heer C. Ehlers met een Rood Schimmel en 92 punten.

Zo werd de heer W v.d. Enk kampioen bij de gepigmenteerde kanaries met een Agaat Opaal wit en 92 punten ook werd de heer W v.d. Enk kampioen bij de stellen met Agaat Opaal wit met een punten totaal van 185.

De kampioen bij de Australische en Afrikaanse prachtvinken ging naar de heer A. Smit met een Roodsnavelspitsstaartamadine wildkleur man met en een totaal aan punten van 91.

De heer J. Boertjes werd bij de grasparkieten kampioen met een Hemelsblauwe en maar liefst 94 punten wat erg hoog is maar zeker verdiend.

In de hoofdgroep van de grote parkieten werd de heer J. Wibiër kampioen met een Lori van de blauwe bergen  met 91 punten.

De jeugd kampioen ging naar C. v.d. Kamp met een Spangle Hemelsblauw en een mooi aantal punten van 92.

En de open klasse kampioen (een ongeringde of aan gekochte vogel), was voor H. Gielen met een Blauwfazantje en 90 punten.

Bondsmedailles en bondskruis.

Het bondskruis die elk jaar in een andere hoofdgroep valt is dit jaar naar de Australische prachtvinken gegaan en werd uitgereikt aan de heer A. Smit.

Zo werden ook 4 door de bond beschikbaar gestelde bondsmedailles uit gedeeld aan Dhr. C. Ehlers, Mevr. W. Timmer, Dhr. J. Boertjes en W. Wibiër.

Ook werden er aanmoedigingsbekers uitgereikt voor diegene die voor het eerst vogels in zond met een eigen kweeknummer deze ging naar mevrouw W. Timmer en bij de jeugd naar C. v.d. Kamp.

Verder was er nog een beker voor de aangewezen vogel die door de eigenaar bij het inbrengen van de vogels word aangewezen waarvan hij/zij denkt de meeste punten te krijgen van de keurmeester, deze ging naar J. v.d.Kamp.

Clubkampioen werd de heer J. Boertjes na de doortelling van de punten van de 5 beste vogels per inzender, met een totaal van 463 wat hem een zak vogelzaad op leverde, gesponsord door een plaatselijke sponsor.

Wisselbeker.

De wisselbeker, de wijlen J.A. Pothof bokaal werd uitgereikt aan de heer J. Boertjes die hem een jaar in zijn bezit mag houden.

Voor vragen of als u lid wilt worden van onze vereniging kijk gerust ééns op onze website www.vvdegieteling.nl

Voor de mensen die een bezoekje willen brengen aan onze vogelshow, zijn de openingstijden als volgt:

Vrijdag 6 november van 13.00 – 22.00 uur. En Zaterdag 7 november van 10.00 – 17.00 uur.

Foto van de kampioenen gemaakt door Henk van der Hoek

Op de foto van links naar rechts: J.v.d.Kamp (W.Wibiër, voorzitter) H.Gielen, A.Smit, mevr. W.Timmer, W.v.d.Enk, C. Ehlers, J.Wibiër, J.Boertjes, jeugdlid C.v.d.Kamp.
 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring