Ernst Dubbink Eveno Racing coureur Jeffrey Buis pakt 1ste plaats tijdens B.S.B.

Ernst Dubbink Eveno Racing coureur Jeffrey Buis pakt 1ste plaats tijdens B.S.B.

De 16 jarige race talent van het Ernst Dubbink Eveno Racing team heeft afgelopen weekend in Assen laten zien dat hij uit echt racehout is gesneden. De in de NEC MOTO3 klasse  uitkomende. Zaterdag wist hij in de regen al een geweldige 4de plaats te behalen, zondag deed hij er in de tweede race er nog een schep bovenop. Hij kwam in een kopgroep van ongeveer 8 rijders te zitten die tot op het scherpst van de snede met elkaar in gevecht waren. Ook Jeffrey liet zich niet onbetuigd en pakte op een gegeven moment in de laatste ronden  zelfs de koppositie. Maar in de een na laatste ronde kwam hij als 4de door. Maar Jeffrey stuurde zijn motor vlak voor de finish  door de kopgroep en pakte op geweldige manier de overwinning. Dit maakte veel goed omdat teamgenoot Ernst Dubbink met pech de tweede race niet kon uitrijden. Dit was voor Ernst een zware domper omdat hij theoretisch nog de Nederlandse titel kon pakken. Maar het was uiteindelijk Luca de  die de titel voor onze oud rijder van Eveno racing Walid Soppe weg kaapte. Zij dachten dat ze de titel , maar door dat de regels veranderd waren greep hij er net naast en werd 2e. Ernst zakte van de 2e plaats terug naar plaats 3. Rick Dunnink van het HD racing team uit Staphorst eindigde nog net voor Jeffrey op een 5de plaats in de eindstand. Mede omdat vele sponsoren en fans zondag in Assen aanwezig waren stal de kleine man uit Steenwijkerwold (Jeffrey Buis) de show. Voor Start racing uit Nieuwleusen die met Patricia Kok en Ricardo Brink in de BeNeCup (een gezamenlijke wedstrijd van Supersport 600 en de Superbike 1000) uit kwamen geen goed weekend. Ricardo viel 5ronden voortijd met motorpech uit en Patricia op een 11 de plaats bij de 600 in gezamenlijke uitslag moest ze genoegen nemen met een 33ste plaats.

Soppe wint tweemaal in Assen maar mist net het Nederlands kampioenschap

Walid Soppe heeft tweemaal een overwinning geboekt in de ADAC Northern Europe Cup. Tijdens de British Superbikes op het TT Circuit Assen werd de laatste ronde van het NEC kampioenschap verreden. De NEC Moto3 GP en de Britse Moto3 stonden gelijktijdig aan de start. Soppe wist zowel op zaterdag als zondag als derde overall te eindigen en was zogezegd de beste in het Noord-Europees kampioenschap. De Freudenberg Racing Team coureur klom dankzij zijn overwinningen twee plaatsen in het eindklassement en sloot het klassement als tweede af achter zijn teamgenoot Tim Georgi, die Noord-Europees kampioen werd.

Verslag HD Racing met Rick Dunnink:

Prima kwalificatie gevolgd door val in eerste race  De laatste wedstrijden van het seizoen zijn alweer achter de rug. Het weekend in Assen was er een met wisselend resultaat als gevolg van een valpartij in de eerste wedstrijd. De tijden in de trainingen waren prima en een mooie basis voor Rick om op verder te gaan. In de kwalificatie zette hij een zevende tijd neer. Meteen na deze kwalificatie begon het te regenen en het hield niet meer op. Er waren ’s middags dan ook veel valpartijen op het circuit te zien. In de eerste wedstrijd op zaterdag ging het in de tweede ronde fout. Rick startte goed en zat in de kopgroep. Een schuiver in de Strubben betekende het einde van de wedstrijd met als gevolg een slechtere startplek voor de tweede race. Op zondag eindigde hij als zevende. Het lukte hem niet om vanuit het achterveld aansluiting met de kopgroep te krijgen. In de ADAC NEC STD competitie is Rick geeindigd als zevende.  Hij is twee keer vierde en een keer vijfde geworden. Deze lijn heeft niet door kunnen zetten naar de laatste vier wedstrijden in twee weekenden: Silverstone en Assen. Daarnaast in drie wedstrijden geen punten behaald door uitval. Rick heeft zeker progressie geboekt dit seizoen, maar het komt er nog niet altijd uit op de juiste momenten.

Door een probleem met de foto’s konden we pas nu het materiaal op de site plaatsen. Hiervoor bieden we ons excuses aan.

Ernst Dubbink Eveno Racing coureur Jeffrey Buis pakt 1ste plaats tijdens B.S.B.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden.