Succesvolle vogelshow vogelvereniging “De Gieteling”.

Succesvolle vogelshow vogelvereniging “De Gieteling”.

Donderdagavond 10 November heeft voorzitter Willem Wibiër onder het genot van een kop koffie en een plak cake één ieder hartelijk welkom geheten tijdens de opening van de tentoonstelling. Een uitgebreid woord van dank werd uitgesproken aan alle sponsoren en adverteerders en ook de leden die hun handen uit de mouwen hebben gestoken werden niet vergeten.

Vogelvereniging “De Gieteling” Dedemsvaart / Balkbrug houd haar tentoonstelling op vrijdag 10 en zaterdag 11 November in het club gebouw van de postduiven- vereniging aan de Latyrusstraat 16 in Dedemsvaart. In het najaar laten de leden van “De Gieteling” zien wat er het afgelopen kweekseizoen zoal uit het ei is gekropen. Na een mooie keurdag onder leiding van keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers zijn de kampioenen bekend geworden die door de voorzitter op donderdagavond gehuldigd zijn.

De kampioen,s prijs winnaars werden bekend gemaakt door de voorzitter. Zo werden de kampioens bekers uit gedeeld aan de kampioenen door Dhr Mathijs Boertjes van jumbo Joosten Dedemsvaart

Kampioenen.

De kampioen,s vogel bij de kleur kanaries ongepigmenteerd was van de heer C Ehlers met kooi nummer 20 met 91 punten. Zo werd de heer W vd Enk kampioen bij de gepigmenteerde kanaries met kooi nummer 61 met 92 punten De kampioen bij de Australische en Afrikaanse pracht vinken ging naar de heerT Kleinman met kooi nummer 197 en een totaal aan punten van 92 De heerJ Boertjes bij de grasparkieten kampioen met maar liefst 94 punten met kooi nummer 108. In de hoofdgroep van de grote parkieten werd de heer J vd Heyden kampioen met kooi nummer 163 en 93 punten.

Bondsmedailles en bondskruis.

Het bondskruis die elk jaar in een andere hoofdgroep valt is dit jaar naar de grote parkieten gegaan en werd uitgereikt aan de heer J vd Heyden met kooi nummer 163. Zo werden ook door de bond beschikbaar gestelde bondsmedailles uit gedeeld aan de heren C Ehlers,W vd Enk,J Jut,en S Stoeten Ook werden er aanmoedigingsbekers uitgereikt voor diegene die voor het eerst vogels in zond met een eigen kweeknummer deze ging naar T Kleinman. Verder was er nog een beker voor de aangewezen vogel die door de eigenaar bij het inbrengen van de vogels word aangewezen waarvan hij/zij denkt de meeste punten te krijgen van de keurmeester, deze ging naar G Kluin met kooi nummer 184.

Clubkampioen werd de heer J Boertjes na de door telling van de punten van de 5 beste vogels per inzender, met een totaal van 463 punten wat hem een zak vogelzaad op leverde, gesponsord door een plaatselijke sponsor.

Wisselbeker.

De wisselbeker, de wijlen J.A. Pothof bokaal werd uitgereikt aan de heer J Boertjes die hem na 3 jaar achter een te hebben gewonnen in zijn bezit mag houden.

Voor vragen of als u lid wilt worden van onze vereniging kijk gerust ééns op onze website www.vvdegieteling.nl

Voor de mensen die een bezoekje willen brengen aan onze vogelshow, zijn de openingstijden als volgt:  Vrijdag 10 november van 13.00 – 22.00 uur. En Zaterdag 11 november van 10.00 – 17.00 uur.

Tekst: Voorzitter W.Wibiër en TT secretaris H.v.d.Hoek.

Succesvolle vogelshow vogelvereniging “De Gieteling”.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring