Jermaine Wattimena en Michael van Gerwen door naar de volgende ronde.

Jermaine Wattimena en Michael van Gerwen door naar de volgende ronde.

De IJsselhal in Zwolle kolkte door de vele dartliefhebbers die voor het eerst  de topspelers voor het Europese PGA Tour in Zwolle aan het werk zagen.  De grote massa kwam natuurlijk voor de Nederlanders Jermaine Wattimena, Jan Dekker, Jelle Klaasen en natuurlijk Michael van Gerwen Deze 4 Nederlanders hadden zich voor de 2e ronde weten te plaatsen. In de middagsessie moest Jermaine Wattimena het tegen Joe Cullen opnemen. Jermaine Wattimena wist zich voor de slotdag te kwalificeren  De 30-jarige darter uit Westervoort versloeg  verrassend de als zevende geplaatste Joe Cullen met 6-3.

In de avond sessie moesten Simon Whitlock en Jan Dekker de spits afbijten. Jan Dekker die op een geweldige manier vrijdag Adrian Lewis. Maar zaterdag was zijn tegenstander Simon Whitlock gewaarschuwd. Hij begon erg sterk aan zijn partij waar Jan geen antwoord op had en voor hij het wist stond hij met 4-0 achter. Als het publiek hem extra  kracht gaf door zijn naam te schreeuwen blijft een raadsel, maar Jan kwam knap terug naar 4-4 En even leek het er op dat hij er op en er over zou gaan. Jammerlijk miste hij een paar pijlen om Simon te breken. Daar in tegen herpakte Simon zich en wist de partij met 6-4 te winnen. Jan vertelde dat hij echt baalde dat hij de kansen niet gegrepen had. Maar ik heb echt genoten van het publiek was zijn reactie. Jelle Klaasen moest het opnemen tegen Krzysztof Ratajski. Jelle kwam nooit echt in zijn spel en verloor toch wel ruim met 6-2. Voor hem dus ook einde toernooi. En ja toen Michael van Gerwen voor zijn partij tegen Terry Jenkins werd aangekondigd ontplofte bijna de IJsselhal. Maar Michael kende geen genade met zijn tegenstander. Ondanks dat hij soms dolde met het publiek zette hij in snel tempo Terry met 6-0 aan de kant.

Zo komen vandaag dus nog 2 Nederlanders in actie. Jermaine Wattimena tegen Kim Huybrechts en Michael van Gerwen tegen Darren Webster.

De overige partijen zijn:               

Steve Lennon v James Richardson

Mensur Suljovic v Simon Whitlock

Peter Wright v Gerwyn Price

Stephen Bunting v Krzysztof Ratajski

Daryl Gurney v Mervyn King

Cameron Menzies v Kyle Anderson

Zaterdag waren ook vele dartfans uit Dedemsvaart aanwezig

Tot nu toe kan de organisatie terug kijken op een geweldig toernooi.

Jermaine Wattimena en Michael van Gerwen door naar de volgende ronde.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring