Zeventiende zege voor SV Dedemvaart

Zeventiende zege voor SV Dedemvaart

Dedemsvaart boekte zondag tegen Valthermond de zeventiende zege van het seizoen. Het team van trainer Arnoud Rouwenhorst vergaarde dit jaar maar liefst 51 punten en eindigt daarmee fier op plaats drie van de ranglijst. Op 10 mei verloor Dedemsvaart in Valthermond nog met 3-2. Op de Boekweit werd revanche genomen door met 3-1 van de Drenten te winnen. In de jaren vijftig (1954) waren Valthermond en Dedemsvaart al eens in een hevige promotiestrijd verwikkeld. Binnen veertien dagen speelden de clubs drie keer tegen elkaar. De uiteindelijke beslissing viel in Westerbork. Daar moest uitgemaakt worden wie er naar de 3e klasse zou promoveren.Voor ruim 2.000 toeschouwers won Dedemsvaart met 3-2 en met dat resultaat promoveerde de club naar de 3e klasse. Aardig detail is nog dat bij Dedemsvaart de latere Elfstedentochtwinnaar Reinier Paping in de basis stond.

Achterstand

Dedemsvaart begon goed aan de wedstrijd, maar keek na 17 minuten toch tegen een achterstand aan. Uit een hoekschop kopte Tom Meijers raak, 0-1. Enkele minuten later trok Dedemsvaart de stand weer gelijk. Vanaf de stip schoot Danny Kuiper de 1-1 tegen de touwen. Kuiper's 21e goal dit seizoen. Na de gelijkmaker waren er kansen over en weer. Dedemsvaart was de bovenliggende partij, maar kneep de handen dicht toen een inzet van de gasten op de lat uiteen spatte. In de 37e minuut leek Dedemsvaart op voorsprong te komen. Een inzet van Noah Schuurman rolde richting de doellijn en werd op het laatste moment weggewerkt. Of was de bal de doellijn toch gepasseerd? De grensrechter was niet meegeloen en de scheids kon het vanaf zijn positie op het veld niet zien. Geen goal dus. Vlak voor het rustsignaal werd een schot van Twan Dekker – ingevallen voor Nick Hofman – door keeper Twan Lowes gekeerd.

Fraai

Na de thee trokken de gasten het initiatief naar zich toe. Maar nadat Noah Schuurman in de 57e minuut op zeer fraaie wijze voor de 2-1 – en zijn 21e van dit seizoen – tekende en Twan Dekker nauwelijks een minuut later de bal achter doelman Lowes tegen de touwen schoot (3-1) was de wedstrijd gespeeld. Voor Dedemsvaart wacht nu de nacompetitie, te beginnen met de uitwedstrijd op zondag 3 juni tegen Stadspark in Groningen, de nummer twee van de noordelijke 2e klasse K. Als winnaar van de eerste periode gaat ook Valthermond de nacompetitie in. Zij spelen de eerste wedstrijd bij Rolder Boys.

Afscheid

Na de wedstrijd werd op het zonnige terras van de club op gepaste wijze afscheid genomen van een aantal spelers en begeleiders. Zo vertrekken Noah Schuurman en Jim Veltmaat aan het eind van dit seizoen naar hoofdklasser MSC in Meppel en gaat Ruben Klinkenberg voetballen bij SV Zwolle in zijn woonplaats Zwolle. Bernard van der Bent hangt zijn kicks aan de wilgen. Tegenover dit vertrek staat de terugkomst van Kevin Roozendal naar de selectie van Dedemsvaart.

Foto's en tekst Hans Heering

 

Zeventiende zege voor SV Dedemvaart
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring