Dedemsvaart blijft 2e klasser

Dedemsvaart blijft 2e klasser

Vol moed begon Dedemsvaart in de stad Groningen aan het duel tegen SC Stadspark. Deze tegenstander was in de 2e klasse K achter Gomos als tweede geëindigd en blijkens de statistieken was de zondagtak van SC Stadspark dit seizoen een veel scorende ploeg. In de competitie werden maar liefst 89 goals gescoord en ruim een kwart van die treffers konden op het conto van Youri Kleve worden geschreven. In de 13e minuut van het duel raakte topscorer Kleve de paal. Dat was echter niet de eerste kans van de wedstrijd. Vijf minuten daarvoor kon Dilan van Bree vrij uithalen, maar zijn schot ging hoog over. Vlak na de kans van Kleve raakte Noah Schuurman de lat na een knappe actie. Kort hierna kwam de thuisploeg op voorsprong. Een vrije trap van Michel Boonstra op 30 meter van de goal ging dwars door de muur, 1-0. In de 24e minuut kwam Dedemsvaart weer op gelijke hoogte door een treffer van Reamon Knol. Dat was ook de ruststand.

Verlenging

In de tweede helft had Dedemsvaart het heel lastig maar gescoord werd er niet meer in de reguliere speeltijd. In de verlenging van 2x vijftien minuten werd wel weer gescoord. In de 3e minuut van de verlenging kwamen de oranjeblauwen op een 1-2 voorsprong. Een corner van Ben Gerritsen viel direct binnen. Één minuut voor het einde van het eerste deel van de verlenging kopte Kleve de gelijkmaker binnen, 2-2. In het tweede deel van de verlenging kwam er geen verandering meer in die stand. Strafschoppen moesten de beslissing gaan brengen.

Strafschoppen

Nadat Reamon Knol de score had geopend en Michel Boonstra de gelijkmaker achter Daan Zwinselman had geschoten, miste Noah Schuurman zijn strafschop en dat bleek helaas “dodelijk” voor Dedemsvaart. De overige penaltynemers misten niet en zo won SC Stadspark de penaltyserie met 5-4 en gaan de Groningers door naar de volgende ronde en is voor Dedemsvaart het seizoen nu echt ten einde.

Volgend jaar weer “gewoon” in de tweede klasse. Nou ja, 't is wat je maar gewoon vindt.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring