Eerste zand gestort op TT-baan

Eerste zand gestort op TT-baan

Maandagmorgen 10 september zijn op het TT Circuit Assen de werkzaamheden begonnen voor het wereldkampioenschap motorcross op 15 en 16 september, waarin Jeffrey Herlings de wereldtitel in de ‘koningsklasse’ MXGP in de wacht lijkt te gaan slepen. Organisator Stichting MXGP Assen tracht met een aantal kleine aanpassingen een heuse ‘motorcross arena’ te realiseren om de fans de wedstrijd én de op handen zijnde huldiging van de allereerste Nederlandse wereldkampioen MXGP optimaal te kunnen laten beleven.

Onder toeziend oog van vertegenwoordigers van Provincie Drenthe en Gemeente Assen en begeleid door het Enduro Motorteam van 11 Luchtmobiel stortte een kiepwagen van 43 Gemechaniseerde Brigade het eerste zand afkomstig van het militair oefenterrein ‘De Haar’ op start/finish van de beroemde TT-baan. Aan Gedeputeerde Henk Brink, Wethouder Roald Leemrijse, Majoor Henk Völlinck de eer om samen met de aannemer, het TT Circuit en de organisator symbolisch de schep ter hand te nemen.

Nieuw ingerichte ‘Motorcross Arena’

Namens Stichting MXGP Assen lichtte organisator Lee van Dam toe: “De nieuwe Winterdijktribune in het verlengde van de GT-tribune biedt ons de mogelijkheid een nog mooiere ‘motorcross arena’ te realiseren. We draaien het huldigingsbouwwerk meer richting deze tribunes, zodat Jeffrey en de andere winnaars en podiumfinishers meer interactie met het publiek hebben tijdens de huldiging. De speakers zijn hier het beste te  verstaan en ook het  60 m2 LED-scherm staat dit jaar meer richting GT-tribune gericht. Deze tribunes vormen met afstand de mooiste plek om getuige te zijn van de ontknoping van het wereldkampioenschap motorcross. Ook aan de lay-out van de baan hebben we diverse wijzigingen doorgevoerd met als doel een nog betere beleving voor rijders én fans.”

Foto's Bron

Eerste zand gestort op TT-baan
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring