Minibike opstapdag in Staphorst

Minibike opstapdag in Staphorst

Motorclub AMBC uit Staphorst en de organisatie Race-Kids Motorsport Rookies werken samen aan een nieuwe impuls voor het minibike racen in de regio rondom Staphorst. Via Race-kids kunnen kinderen op een laagdrempelige en goedkope manier kennis maken met de motorsport. In Staphorst gaat dit middels een samenwerking met motorclub AMBC.
Er bestaat een lange historie van racetalenten die doorgebroken zijn in dit racegekke dorp. De laatste paar jaar merken de bestuurders binnen de club echter dat de animo wat minder wordt. Ook heeft de club zelf niet veel opties om actief talenten te scouten. Men is daarom blij dat de Race-Kids organisatie nu een samenwerking middels een aantal trainingsdagen aangaat zodat de regionale jeugd die interesse heeft in het minibiken hier een voorproefje kan krijgen.
Race-kids staat aan de start van het alweer zesde seizoen en is inmiddels doorgegroeid tot dé opleiding voor kinderen van zes tot twaalf jaar om kennis te maken met de motorsport. Voor het seizoen 2018 staan er nog twee opstapdagen gepland op het mooie circuit de Tippe in Staphorst. de eerstvolgende is aanstaande zaterdag 15 september en tevens staat er 6 oktober nog een laatste dag gepland.
Race-kids organiseert voor kinderen evenementen om kennis te maken met motorrijden en na de introductie wordt er, indien gewenst, ook een racecursus aangeboden om zo uiteindelijk door te kunnen groeien naar een racecompetitie. Race-kids is dus geen raceorganisatie of kampioenschap, maar is puur gericht op een introductie en opleiding met motorrijden. De focus ligt op plezier, veiligheid en samen trainen met ervaren trainers en instructeurs. Regelmatig zijn er trainers aanwezig, die zelf op wereldniveau rijden of hebben gereden. Het motto is; jong geleerd, samen beleefd en volwassen gepresteerd.
Het is bij Race-kids zeer eenvoudig om kennis te maken met motorrijden op één van de evenementen. De minibike en kleding worden voor je geregeld en er is deskundige begeleiding van instructeurs.  De kinderen worden ingedeeld in verschillende groepen, waardoor ieder kind kan trainen op zijn eigen niveau.
Het is wel van belang dat men, indien men deel wil nemen aan een opstapdag, men het kind van te voren opgeeft. Dit ivm de te reserveren kleding en helm. opgeven kan via de website www.race-kids.nl

Foto:JTS Fotografie 

Minibike opstapdag in Staphorst
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring