AMBC Maiscross 2018

AMBC Maiscross 2018

Oktober is begonnen en de herfst staat voor de deur. Dat betekent dat de jaarlijkse AMBC Maiscross er weer aan zit te komen. Dit motocross evenement wat de Staphorster motorclub traditioneel als seizoen afsluiting organiseert zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 20 oktober aan de Wethouder Wassebaliestraat in Staphorst.
Dit is dezelfde locatie alwaar ook de clubwedstrijden van de vereniging dit jaar werden verreden en is de beoogde nieuwbouw locatie van Duntep mobiele bungalows uit Staphorst. De club is zeer verheugd dat men ook voor de maiscross wederom gebruik mag maken van het tijdelijke circuit gelegen op industrieterrein De Esch.

Nazomercup
Deze AMBC maiscross is niet alleen de seizoens-afsluiting voor de de Staphorster club, de wedstrijden tellen ook mee voor de zgn. Nazomercup. Deze Nazomercup is een nieuwe motocross competitie in Oost-Nederland. Vier motorclubs uit Westerhaar, Dalfsen, Hellendoorn en dus de AMBC uit Staphorst, hebben de handen inéén geslagen en hebben voor iedereen een uitdagende nieuwe competitie opgezet. Je hoeft geen lid te zijn van één van de organiserende motorclubs want iedereen is welkom.
De Nazomercup is een competitie die wordt verreden tijdens één of meerdere clubcrossen van de organiserende motorclubs. De uitslag van een clubcross die meetelt voor de Nazomercup zal zowel tellen voor het clubkampioenschap van de organiserende motorclub, als voor de Nazomercup. Voor alle deelnemers, organisatoren en officials is het KNMV Motorcrossreglement 2018 van toepassing. Verder zullen op de wedstrijddagen de regels gelden van de te organiserende motorclub. Tijdens de AMBC Maiscross, wat een eendaags evenement is met de bijbehorende prijzen, zal ook de huldiging plaatsvinden voor het eindklassement van de Nazomercup.

Voorinschrijving geopend
De voorinschrijving voor de maiscross is reeds geopend en is te vinden op de AMBC website. De club verzoekt inschrijvers zich zo zorgvuldig en zo compleet mogelijk in te schrijven, dit om de inschrijving op de wedstrijddag zelf vlot te laten verlopen. De inschrijfkosten dienen op de wedstrijddag zelf te worden voldaan bij de inschrijving. Deze betreft €15,- voor AMBC leden en €20,- voor de niet-leden. Naast de inschrijving is het voor alle deelnemers ook verplicht om in het bezit te zijn van een geldige KNMV licentie of KNMV daglicentie.  Deze dient  getoond te kunnen worden aan de inschrijftafel.
De voor-inschrijving is inmiddels geopend en sluit op donderdagavond 18 oktober.
Aan die coureurs die zich wel hebben ingeschreven maar om een bepaalde reden niet kunnen deelnemen het verzoek om zich even per mail af te melden.

Tijdschema AMBC Maiscross 2018
– Inschrijving:  08.00u – 8.45u.
– Training:        09.00u.
– Wedstrijden   11.30u.

Deelnemende klassen:
– 50cc en pw50
– 65cc KW en GW
– 85cc KW en GW

 

AMBC Maiscross 2018
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring