Dedemsvaart boekt belangrijke zege op Zuidwolde

Dedemsvaart boekt belangrijke zege op Zuidwolde

Na vier verliespartijen op rij, proefde Dedemsvaart eindelijk weer eens het zoet van de overwinning. In een meer rommelige dan goede wedstrijd was Dedemsvaart met 4-1 te sterk voor de gasten uit Zuidwolde. Danny Kuiper (zie archieffoto) maakte drie van de vier doelpunten voor het elftal van Arnoud Rouwenhorst. Dedemsvaart begon weer met Dennis Eggen in de basis elf. De middenvelder was enkele weken uitgeschakeld met een enkelblessure. De openingsfase was van beide kanten rommelig. Het balbezit werd meestal snel weer verspeeld. Het tempo lag hoog, maar mede daarom ging het in de uitvoering wel eens mis.

Openingstreffer Zuidwolde

De eerste ploeg die zich aan de malaise onttrok was Zuidwolde. Via Steven Berghuis brak het door de defensie van Dedemsvaart. De inzet van de snelle aanvaller kon miraculeus gered worden door eerst Daan Zwinselman en daarna Patrick Pater. Dit bleek uiteindelijk uitstel van executie want enkele minuten later opende Zuidwolde de score. Nick Hofman ging onder een lange bal door. De aanname en afwerking van Stef Raben was uitstekend en dat betekende 0-1. Dedemsvaart herpakte zich snel van deze achterstand. Dilan van Bree speelde zich knap vrij binnen het zestienmeter gebied en op zijn geplaatste inzet had Sjors van der Weide geen enkele kans. Na de gelijkmaker nam Dedemsvaart het heft steeds vaster in eigen hand. Dat Dedemsvaart in de 40e minuut de leiding nam was dan ook niet onverdiend. Het doelpunt was prachtig. Pater en Van Bree braken door aan de linkerkant. Na een snelle combinatie tikte Pater de bal breed op Danny Kuiper die genadeloos het vonnis voltrok, 2-1.

Gelukkige goal Danny Kuiper

Na de rust begon Dedemsvaart sterk. Al snel viel de 3-1. Daarbij had Dedemsvaart over geluk niet te klagen. Een als voorzet bedoelde poging van Danny Kuiper vloog bij de tweede paal schitterend over Van der Weide tegen de touwen. Enkele minuten later stond Van der Weide wel paraat. Een inzet van Dilan van Bree leek in de bovenhoek te belanden, maar de doelman tikte nog net de bal uit het doel. Tien minuten voor tijd besliste Dedemsvaart het duel definitief. Ben Gerritsen werd gevloerd in de zestien en scheidsrechter Stoetman kon niets anders doen dan de bal op elf meter leggen. Danny Kuiper weet doorgaans wel raad met deze buitenkansjes en schoot hard zijn derde treffer binnen. Door de zege gaat Dedemsvaart over Zuidwolde heen op de ranglijst. Het verschil tussen nummer vijf Heerde en nummer elf Dedemsvaart bedraagt maar twee punten. De spanning is dus groot in de middenmoot van de 2e klasse L.

Tekst  Thijs Iliohan Foto Bron

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring