Dedemsvaart pakt zeer belangrijke punten tegen Stadskanaal, 5-3

Dedemsvaart pakt zeer belangrijke punten tegen Stadskanaal, 5-3

De wedstrijd van Dedemsvaart tegen SC Stadskanaal was amper 20 seconden oud en toen had Stadskanaal spits Jeffrey Bakker de bal al achter doelman Daan Zwinselman gewerkt, 0-1. Dedemsvaart leek een beroerde middag tegemoet te gaan, maar het rechtte de rug en wist uiteindelijk als winnaar van het veld te stappen, 5-3. Nog geen halve minuut na de snelle openingstreffer van Stadskanaal ontsnapten de oranjeblauwen met enig geluk aan een grotere achterstand. In het eerste kwartier waren de betere mogelijkheden ook voor de gasten, maar de thuisploeg kreeg steeds meer vat op de wedstrijd en dat werd in de 16e minuut beloond met de gelijkmaker. Vanaf rechts zette Julian Brouwer de bal hard en strak voor. Met zijn borst werkte Dennis Gras de bal daarna fraai achter doelman Royce Geerlings, 1-1.

Onzacht

In de 19e minuut kwam kwam doelman Zwinselman onzacht in aanraking met spits Jeffrey Bakker. Na behandeling konden beide spelers verder, maar Daan Zwinselman bleef kreupelen door de “beuk” op zijn bovenbeen. Ben Gerritsen nam doelman Geerlings een paar keer onder vuur, maar die gaf vooralsnog geen krimp. Na een half uur stond Gerritsen ook aan de basis van de tweede Dedemsvaartse goal. Hij werd aangespeeld op de linkerflank en nam de bal vaardig mee. Daarna volgde een strakke voorzet en opnieuw was het Dennis Gras die de bal achter doelman Geerlings werkte, 2-1. Niet veel later leek Gerritsen zelf de derde Dedemsvaartse goal te scoren. Zijn vrije trap werd met heel veel moeite door de doelman van Stadskanaal tot corner verwerkt. Ook op slag van rust werd een vrije trap van Gerritsen vakkundig gestopt door Geerlings.

75e goal

Het eerste kwartier van de tweede helft was rommelig. Over en weer waren er enkele mogelijkheden. In de 57e minuut moest Kevin Roozendal ten koste van een gele kaart ingrijpen om een gevaarlijke situatie voor Dedemsvaart te voorkomen. Vijf minuten later viel de derde Dedemsvaartse treffer. Een voorzet  van Dilan van Bree passeerde de doellijn, 3-1. Voor Van Bree zijn 75e competitiedoelpunt.
De goal leidde tot de discussie of de bal nu wel of niet de lijn was gepasseerd, maar dat was wel degelijk het geval. Ook de goal die in de 65e minuut volgde leidde tot een discussie. Mick Kuilder hield de bal knap binnen en bediende Van Bree op maat voor zijn 76e competitiedoelpunt, 4-1.Dedemsvaart leek op rozen te zitten tegen de nummer drie! Of toch nog niet? Rob Bennink kwam in het veld voor de licht aangeslagen Daan Zwinselman en Vince van Dijk kwam in het veld voor Ben Gerritsen die een spierblessure opliep. De nog maar net in het veld gekomen Vince van Dijk nam de vijfde Dedemsvaartse treffer voor zijn rekening. Op aangeven van Dilan van Bree tekende hij voor de 5-1.

Rood en strafschop

Enkele minuten later kreeg Kevin Roozendal zijn tweede gele kaart wegens hands. Een handsbal die ook nog eens werd bestraft met een strafschop. Die strafschop werd gelukkig gemist, maar Dedemsvaart moest wel met tien man zien te overleven. De marge was weliswaar ruim, maar de nummerieke minderheid zou op kunnen breken. Trainer Arnoud Rouwenhorst bracht routinier Reamon Knol voor Dennis Gras. Acht minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd werd het nog 5-2 door aanvoerder Robert Oosting en in blessuretijd werd het ook nog 5-3 door Leon Bos. Verder liet Dedemsvaart het niet komen en wisten de mannen van Rouwenhorst zeer belangrijke punten te pakken in een bijzonder enerverend duel.

Zaterdagavond speelt Dedemsvaart in Coevorden tegen Germanicus. Die wedstrijd begint om 19.30 uur.

Foto's en tekst Hans Heering

Dedemsvaart pakt zeer belangrijke punten tegen Stadskanaal, 5-3
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring