Voorronde 9e editie Stairway to Hedon in de Gashouder

Voorronde 9e editie Stairway to Hedon in de Gashouder

Stairway to Hedon is de leukste bandcompetitie van Overijssel. Beginnende acts maken kans om te schitteren in het voorprogramma van een bekende band, in de grote zaal van Hedon. Stairway to Hedon kent voorrondes op vier locaties: de Gashouder (Dedemsvaart), Het Vliegende Paard (Zwolle}, ’t Ukien (Kampen) en De Buze (Steenwijk).  In de jury zitten steevast professionele artiesten, programmeurs en producers. Elke band of artiest speelt een set van 20 minuten, en aan de hand daarvan beslissen jury en publiek wie naar de finale gaat. Op vrijdag 7 december is er een voorronde in de Dedemsvaartse Gashouder.

Zuna (punkrock) is een trio uit Zwolle. Joyce de Bree (zang/bas), Robert Goudappel (gitaar) en Jorick Lubbers (slagwerk) laten zich inspireren door bands als Blink 182 en Lagwagon. Let vooral op hun semipolitieke teksten en droge humor.

Tim Kamphuis (singer/songwriter) zingt graag over Drentse treinmeisjes, lange nachten op de dansvloer en Instagramverslaafden. In zijn veelzijdige popliedjes hanteert de Meppelaar vaak een eigenzinnige - en soms ook ietwat sarcastische - twist. Zijn single Pretty Girl werd regelmatig gedraaid op 3FM.

Bards of Valor (folkmetal) is tourgids op een muzikale tijdreis. Je komt terecht in een middeleeuws drankgelag, dat plaatsvindt in de taveerne van een klein stadje. Niemand heeft in de gaten, dat een dodelijke vijand op het punt staat binnen te vallen... De Twentse band giet een meeslepend verhaal in ijzersterke, energieke en supercatchy folkmetal over Vikingen, Veldslagen en Drank.

Siberia maakt pakkende indiepop/rock, gegoten in eerlijke songs met een heldere en sfeervolle eigen sound. De band - Jasper (zang), Marijn (gitaar), Remy (gitaar), Roy (slagwerk) en David (bas) - speelt een set met verrassend veelzijdig eigen werk. December 2018 is voor hen sowieso speciaal, want het is ook de maand van de release van Punches, hun eerste EP.

Op 7 december krijg je in de Gashouder een mooie mix van stijlen voorgeschoteld. De aftrap is om 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur. De toegang is gratis.

Foto Bron

Voorronde 9e editie Stairway to Hedon in de Gashouder
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring