Ruime zege voor SV Dedemsvaart, 5-1

Ruime zege voor SV Dedemsvaart, 5-1

Na de 3-0 nederlaag bij Rolder Boys, boekte Dedemsvaart zondag op eigen veld een ruime 5-1 zege op FC Assen. Door die zege hebben de oranjehemden nu een “veilige” plaats in de middenmoot weten te bemachtigen. Op een koud en nat sportpark de Boekweit werd om 14.00 uur afgetrapt. Voor een handjevol publiek werd de wedstrijd gespeeld op het kunstgrasveld. Het overgrote deel van de toeschouwers, waaronder een aantal geblesseerde spelers (Daan Zwinselman, Patrick Pater en Nick Hofman) stond onder de terrasoverkapping van mede sportparkgebruiker SCD '83. Bij SV Dedemsvaart ontbrak ook aanvaller Özhan Kardag. Desondanks domineerde Dedemsvaart het overgrote deel van het duel. De eerste mogelijkheid was echter wel voor Leon Nanuro van FC Assen. Zijn inzet verdween in de 5e minuut naast het door Rob Bennink verdedigde doel. In de 9e minuut was er een schietkans voor Dilan van Bree. Zijn inzet leidde tot een corner. Die corner werd afgeslagen, maar bij het uitverdedigen werd de bal onderschept door Kevin Roozendal die op zijn beurt Danny Kuiper bediende die daarna Ben Gerritsen in staat stelde om de 1-0 aan te tekenen. In de 18e minuut kwam FC Assen op gelijke hoogte. Jarno Damhuis tekende voor de 1-1. Omdat de bal de achterlijn was gepasseerd, vlagde assistent Gerrit de Lange. Dat vlagsignaal werd weggewoven door scheidsrechter Martin Arends. De leidsman nam zelfs nog niet de moeite om even met zijn assistent van gedachten te wisselen.

Opmerkelijke beslissing

Na ruim een half uur ging Danny Kuiper alleen op de doelman van de gasten af. Vlak voordat hij het zestienmeter gebied binnenliep, kwam hij ten val. Scheidsrechter Arends beoordeelde van grote afstand dat hij ten val was gebracht door Camiel Sewuster. Hij trok rood voor die speler van FC Assen en Dedemsvaart maakte zich op voor de vrije trap op de rand van de zestien. Het ging echter allemaal niet door. De rode kaart werd teniet gedaan en de vrije trap voor Dedemsvaart werd een doeltrap voor FC Assen. Een opmerkelijke beslissing, maar op zich was die beslissing wel correct. Kuiper struikelde in feite over zijn eigen benen. Vreemd was ook dat er nu wel overleg was tussen de scheidsrechter en zijn FC Assen assistent Bauke Pakes. Tien minuten voor rust pakte Dedemsvaart toch weer de voorsprong. Vanaf 25 meter schoot Ben Gerritsen een vrije trap goed binnen, 2-1.

Ben alias 'Tadic'

Vlak na de hervatting leek Dilan van Bree zijn doelpunt te scoren. Buiten bereik van de doelman werd zijn lobje echter door de lat gestuit. In de 50e minuut viel de derde Dedemsvaartse treffer alsnog. Een corner van links werd door aanvoerder Reamon Knol fraai binnen gekopt (3-1) en was de wedstrijd gespeeld. Vooral ook omdat kort daarvoor Jordi van der Veen een rode kaart had gekregen en de Assenaren met tien man verder moesten. Zes minuten later scoorde Ben Gerritsen – door zijn fans liefkozend Ben 'Tadic' Gerritsen genoemd – zijn derde treffer van de middag, 4-1. Na ruim een uur spelen werd het ook nog 5-1 door een goal van Dilan van Bree die goed werd bediend door Kuiper. De wisselspelers Vince van Dijk, Daan Hulleman en Antonie Sieljes kregen hierna ook nog een aantal speelminuten van trainer Arnoud Rouwenhorst, maar de 5-1 stand bleef verder ongewijzigd. Na het laatste fluitsignaal zochten de toeschouwers snel de warmte van de kachel op.

Tekst en foto's Hans Heering

 

Ruime zege voor SV Dedemsvaart, 5-1
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring