Dedemsvaart en Germanicus in evenwicht, 1-1

Dedemsvaart en Germanicus in evenwicht, 1-1

De wedstrijd tussen Dedemsvaart en Germanicus werd er één om weer heel snel te vergeten. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 1-1 en daarmee konden beide teams één punt aan het totaal toevoegen. Voor Dedemsvaart is het gat met plaats 11 acht punten. Ook speelde Dedemsvaart één wedstrijd minder dan de concurrentie. Dat zou genoeg moeten zijn voor een probleemloze handhaving. 

De eerste helft stond in het teken van de gemiste kansen. Vooral de aanvallers van Germanicus lieten diverse riante mogelijkheden onbenut om het geplaagde Dedemsvaart pijn te doen. Opnieuw kon trainer Arnoud Rouwenhorst niet beschikken over een aanzienlijk deel van zijn selectie. Patrick Pater, Danny Kuiper, Kevin Roozendal, Nick Hofman en Twan Dekker waren niet inzetbaar. Na een klein kwartier kreeg Dedemsvaart de eerste grote mogelijkheid om te score te openen. Özhan Kardag en Ben Gerritsen wisten de juiste richting niet te vinden. Ruim vijf minuten later kreeg Kardag opnieuw een kansje. Zijn inzet verdween over het door Vincent Beugelink verdedigde doel. Hierna volgden prima mogelijkheden voor de gasten uit Coevorden. Nance Hoogeveen zag in de 24e minuut een inzet door de paal gekeerd. Na een half uur spelen kon diezelfde Hoogeveen de bal voldoende snelheid meegeven om doelman Daan Zwinselman te verschalken en weer vijf minuten verwerkte Zwinselman een inzet van Hoogeveen tot corner. Ook was er nog een vrije kopkans voor Marco Cremer. Hij knikte de bal over het doel.

Voorsprong

Vlak voor rust kwam Dedemsvaart op voorsprong. Mick Kuilder werd op de linkerflank meedogenloos gestuit door Erik Boer. Die moest dat bekopen met een gele kaart. De toegewezen vrije trap werd door captain Reamon Knol richting de tweede paal gedirigeerd. Dilan van Bree stond daar klaar om de 1-0 te scoren. Op slag van rust opnieuw een enorme kans voor de gasten. Kain Hoogeveen kwam oog in oog met Zwinselman, maar de inzet ging naast het doel.

Irritatie

De eerste kans na rust was voor Dedemsvaart. Doelman Beugelink stopte de inzet van Kardag. In de 54e minuut viel de gelijkmaker. Een gelijkmaker die tot discussie leidde omdat scheidsrechter Richard Makkinga het vlagsignaal van zijn assistent Gerrit de Lange negeerde. Helaas liet hij het na om even met zijn assistent in conclaaf te gaan. Het doelpunt van Marco Cremer werd dus goedgekeurd en kwam Germanicus langszij, 1-1. Acht minuten later ging de discussie over in irritatie toen de leidsman wel het vlagsignaal van assistent Wim Veldhuis overnam. Dedemsvaart werd teruggefloten en een flinke scoringskans ging daarmee verloren. Hierna kon de leidsman weinig goeds meer doen. Het laatste deel van de wedstrijd was het aankijken nauwelijks waard. Marco Cremer was nog dichtbij het tweede Coevorder doelpunt. Gelukkig voor Dedemvaart ging zijn inzet naast. Vrijdagavond 26 april spelen beide teams in Coevorden nogmaals tegen elkaar. Maar Paasmaandag wacht eerst nog Stadskanaal uit.

Dedemsvaart en Germanicus in evenwicht, 1-1
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring