Volop spanning tijdens de Int. Jacobs Groep Grasbaanraces Balkbrug.

Volop spanning tijdens de Int. Jacobs Groep Grasbaanraces Balkbrug.

De M.A.C van Dedem uit Balkbrug kan terugkijken op een geweldige Int. Jacobs Groep Grasbaanraces. Door het grote startveld vanuit binnen en buitenland kwamen de motorsport liefhebber in grote getale naar de baan. Nadat voorzitter van M.A.C. Henk Boertien de rijders en publiek en de o zo belangrijke sponsoren had verwelkomt, sprak namens de gemeente Hardenberg wethouder Martijn Breukelman de rijders toe en wenste hen veel succes. Ook was hij vol lof over de organisatie en de vele vrijwilligers die toch elk jaar weer voor de club klaarstaan.  Er werd onder prachtige weersomstandigheden  in 5 klasse’s gestreden namelijk:

•Internationale Specials

•Specials Nationaal

•Internationale Zijspannen

•250cc NK

•500cc NK

Als demo kwamen een aantal Specials 125cc in de baan waarbij natuurlijk de ogen gericht waren op M.A.C lid en talent Niek Meijerink. Bij de MAC denken ze ook ,wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Maar  het meeste publiek kwam toch wel voor Dave Meijerink die al een paarjaar in de Internationale Specials uitkomt en zeker niet onverdienstelijk. Regelmatig staat hij op het podium. Maar vooreigen publiek wou hij toch laten zien dat hij de strijd met de top aankan. Als 2de wist hij zich  met 17 punten voor de finale te plaatsen. Romano Hummel plaatste zich met 4 overwinningen als eerste  voor de finale. De overige rijders die zich voor de finale wisten te plaatsen waren de vaste rijder uit Duitsland Stephan Katt, zijn landgenoot  Christian Hülshorst, Martin Malek en Paul Cooper. In de finale ging Dave er als een speer van door en pakte de eerste plaats, maar na 1,5 ronde kwam de ontketende Romano Hummel voorbij  Dave die toch een verdienstelijke 2de  plaats wist te bemachtigen was tevreden. Maar natuurlijk had hij voor eigen publiek graag gewonnen. Voor Romano was het de 2de  overwinning van de dag, hij had namelijk ook al de M.A.C. van Dedem wisseltrofee gewonnen, waar ook Dave 2de  werd. Bij de altijd spectaculaire speciaal zijspannen was de spanning ook te snijden. Het duo  William Matthijssen-Sandra Mollema weten bijna altijd te winnen maar dit jaar  moesten ze na een spannende finale de 1ste  plaats aan Wilfred Detz-

Wendy Arling laten. De 3de plaats was voor Mike Frederiksen-Steven Grandt. Bij de Specials Nationaal hield het publiek de adem in toen Mice van  der Noordaa na de start trok hij zijn motor achterover en kwam ogenschijnlijk ongelukkig terecht en werd met de ambulance afgevoerd, maar in het ziekenhuis bleek dat de verwondingen gelukkig mee vielen. (enkele kneuzingen). De uitslagen van de overige races die zeker ook spannend waren zijn bij ons nog niet bekent. Zodra die bekent zijn zullen we ze plaatsen. Ander kan men altijd kijken op.http://www.macvandedem.nl  . Tijdens en na de races was er voldoende vermaak voor jong en oud. Een bijzonderheid was dit jaar wel dat er voor het eerst geen grote tribune was. Het was voor het bestuur een moeilijk besluit, maar als de kosten boven het gewin gaat is er geen andere keuze.

A.S zaterdag jeugd en nationale westrijden op de zelfde baan. Deze zijn gratis toegankelijk.

Volop spanning tijdens de Int. Jacobs Groep Grasbaanraces Balkbrug.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring