Niek Meijerink pakt 3de overwinning tijdens grasbaanrace.

Niek Meijerink pakt 3de overwinning tijdens grasbaanrace.

Zaterdag stonden de Mac van Dedem rijders Leon en Niek Meijerink aan de start in Westeremden. Het was frisjes maar gelukkig droog. De kleibaan was goed hard. De trainingen liepen voorspoedig en zo kon Niek rond de klok van 12 uur aan zijn 1e serie beginnen op zijn snelle ML getunede ktm. Hij had een slechte start maar hij denderde het veld door naar voren en in de laatste bocht pakte hij de koploper en zo kwam Niek als eerste over de streep. De tweede serie was een beetje een herhaling van de 1e serie nu pakte hij ook in de laatste ronde de koploper. In de 3e serie had hij in ieder geval de beste start van de dag, Niek vertrok als 1e en was na 4 ronden als eerste bij de finishvlag. En dat is na Vries en Balkbrug de 3e dag overwinning uit 3 wedstrijden en tevens is hij de koploper in de stand om het Nederlands kampioenschap.

 1)Niek Meijerink, 2)Ywan Groenveld,  3)Jelmer de Boer

 Hopelijk kan Niek binnenkort ook weer rijden met de 125cc special. Deze klasse gaf in Balkbrug een demo en iedereen was enthousiast nu hopen dat ze allemaal een licentie aanvragen zodat we deze mooie klasse ook snel weer zien rijden.

 Leon op de goede weg.

Leon stond aan de start in de follow-up klasse samen met nog 26 rijders/rijdsters. Een vol veld maar er werd goed gestreden. Leon raakt steeds meer bevriend met zijn motor en als 15-jarige en jongste in deze klasse hoef je je zeker niet te schamen als je niet in de grote finale zit. Weer goed gereden en veel geleerd.

 De volgende KNMV grasbaanwedstrijd voor Leon en Niek is op 18 mei op de nutsbaan in Joure.

Groet Racing Team Meijerink #19 Leon #95 Niek.

Tekst  Jeanet Sterken: foto's  zijn van Johan en Marieke Meijerink

Niek Meijerink pakt 3de overwinning tijdens grasbaanrace.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring