Wel podiumplaatsen voor regionale motorcoureurs maar geen 1e plaats.

Wel podiumplaatsen voor regionale motorcoureurs maar geen 1e plaats.

Zaterdag vond op het T.T circuit van Assen de 3de  ronde van de O.N.K wegrace plaats. Voor Danny v/d Sluis van het Start Racing Nieuwleusen team was de kwalificatie super. Voor het eerst wist hij in de SuperCup 1000 de pole  te pakken. Eindelijk leek het er op dat de tot nu toe onverslaanbare  Nigel Walraven de hete adem van Danny in zijn nek zou voelen, maar in de race was het al snel duidelijk dat Nigel zich niet zomaar gewonnen gaf. De eerst 3 ronden lagen Danny v/d Sluis, Nigel Walraven en Cliff Kloots nog dicht bij elkaar . Wel had Danny zijn koppositie tijdens de start verloren. Na een foutje van Cliff ging Nigel er als een speer vandoor. Door technische problemen viel Cliff ook ver terug. Van een spannende strijd waar velen op hoopte was geen sprake meer. Met ruim 5 sec. voorsprong op Dannykwam Nigel als eerste over de finish. Als derde kwam Renzo van Emmerik met een kleine 14 sec. achterstand op Danny over de streep.

In de ONK SuperCup 600 kwamen 3 regionale rijders aan de start. Te weten Jeroen Hilster van het Oosterveen’s Ashford Formula Racing team uit Nieuwleusen, en de Staphorsters Frank Nieman (Nieman Racing) en Eduard Troost (TT Racing team uit Staphorst). In de kwalificatie zette Jeroen Hilster de snelste tijd neer voor Nick Vlaar en Frank Nieman. Eduard Troost vertrok van P7. Tijdens de  start van de race moest Jeroen Hilster gelijk de koppositie prijs geven aan Nick Vlaar maar ook Frank Nieman werd door Ivar Doornbos naar de 4de plaats verwezen. Daar in tegen had Eduard Troost het tempo goed te pakken en schoof een paar plaatsen op. Vlaar en Hilster wisten gelijk een gaatje te slaan naar de rest. Frank Nieman wist al snel de derde plaats terug te pakken en Eduard Troost was inmiddels naar het achterwiel van Frank gereden. Terwijl vooraan Nick Vlaar en Jeroen streden om plaats 1 en 2  ontstond er ook een mooi gevecht tussen de plaatsgenoten Frank Nieman en Eduard Troost om de derde podiumplaats. Uiteindelijk wist Vlaar Hilster achter zich te houden in de hoogste plek van het podium te pakken en Jeroen genoegen moest nemen met plaats 2.In de slotfase van de race wist Frank Nieman Eduard Troost van zich af te schudden en de derde plaats te pakken.

In de ONK SuperCup 300 kwam Van Start Racing Leon Stolte aan de start. Doordat er een gering deelnemersveld in deze klasse is starten ze samen met de ONK ProCup 600. Voor Leon die uit de cross komt is het een leerjaar op de weg. Hij merkt toch wel dat het elke keer beter gaat met hem en eindigde op een tweede plaats.

Wel podiumplaatsen voor regionale motorcoureurs maar geen 1e plaats.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring