Geen goed weekend tijdens race 4, wel deelname 501km van Assen!

Geen goed weekend tijdens race 4, wel deelname 501km van Assen!

8 juni werd de 4e OW Cup wedstrijd gereden op het TT circuit te Assen. 
Voorafgaand aan deze wedstrijd werd er op vrijdag goede trainingssessies verreden. Frank en het team hield een goed gevoel over aan deze trainingen.

Zaterdagmorgen stond de 1e kwalificatie op het programma. Frank had de snelheid er goed in en wist in de negende ronde de snelste tijd neer te zetten. Er waren nog een paar ronden te gaan en dit was voor Frank de mogelijkheid om zijn tijd nog iets aan te scherpen. In de laatste ronde van deze kwalificatie ging het helaas mis, uitkomend in Stekkenwal werd Frank met een flinke highsider van de motor geworpen. Zowel de motor als Frank liepen hierbij schade op.

Frank: ‘Het gevoel en vertrouwen was zeker goed. Ik zat lekker op de motor waardoor ik ook goede rondetijden wist te draaien. Echter ging het mis in stekkenwal en was het raceweekend over voor mij. Na veel tegenslagen dit seizoen is het belangrijk dat we nooit aan ons zelf twijfelen zodat we sterker terug kunnen komen!’

Dinsdag bracht Frank nogmaals een bezoek aan het ziekenhuis en na het maken van een foto blijken er twee kleine fractuurtjes in het middenhandsbeentje te zitten. De hand is in het gips gezet om sneller te herstellen.

Een mooi nieuwtje is dat Nieman Racing de 501km endurance wedstrijd in Assen meerijdt op 13 juli. Frank zal samen met ONK Supercup 1000 coureur Rinze Luimstra van start gaan! Frank zal op tijd hersteld zijn van zijn blessure en ziet dit als een mooie voorbereiding op de 5e OW Cup wedstrijd op het circuit van Dijon Et Prenois in Frankrijk.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring