START racing met twee rijders naar Frankrijk

START racing met twee rijders naar Frankrijk

(Leon Stolte stapt over van de 300 naar de zwaardere 600)

 START racing gaat met het complete team naar de volgende OW cup race in het Franse Dijon et Prenois voor de vijfde en zesde race van het seizoen. Leon Stolte die onlangs een meer dan verdienstelijk debuut maakte op de Yamaha R6 gaat ook op het circuit van Dijon et Prenois van start in de ProCup 600 race. Het gaat snel met de debutant, die vorig seizoen nog op een crossmotor reed en dit seizoen startte in de OW SuperCup 300. Hij leerde echter zo snel en kreeg weinig weerstand in de SuperCup 300, dat het team in juni besloot hem op de Yamaha R6 te zetten. Dit beviel team en rijder zo goed dat men na de laatste race de weg ingezet heeft, die ervoor moet zorgen dat de Nieuwleusenaar de resterende races op de Yamaha R6 kan blijven rijden. Het avontuur voor Stolte gaat dus verder met twee races in Dijon et Prenois in de ProCup600. De zwaardere motor zorgt er ook voor dat het financiële plaatje wat hoger uitkomt. Maar Stolte heeft er alle vertrouwen in dat hij dat voor de resterende races in dit seizoen wel rond krijgt.

 Danny van der Sluis moet op het 3801 meter lange circuit van Dijon et Prenois proberen zijn leidende positie in het klassement te behouden en het liefst te verbeteren. Na de winst in de laatste race staat hij 600 punten voor op naaste belager Cliff Kloots, terwijl nummer drie Nigel Walraven de races in Frankrijk laat schieten in verband met een race elders in Europa. Kloots won echter vorig jaar beide races in Dijon terwijl van der Sluis beide keren als derde finishte achter Walraven. Het kan dus in Frankrijk weer een mooi gevecht worden tussen de nummer één en twee in de tussenstand van de ONK SuperCup 1000.

 Nog geen vakantie plannen of op vakantie in de buurt van Dijon, kom gerust even langs om de coureurs een hart onder de riem te steken op 26 en 27 juli.

START racing met twee rijders naar Frankrijk
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring