Nieuw digitaal aanbod in Balkbrug

Nieuw digitaal aanbod in Balkbrug

In het najaar biedt Computersoos Balkbrug in samenwerking met Bibliotheek Balkbrug diverse digitale cursussen aan voor beginners en gevorderden. Er wordt gestart met een reeks Klik en Tik cursussen, waarbij de basisbeginselen van de omgang met de computer aan u worden uitgelegd. Het is de bedoeling dat u zelf gaat oefenen met een oefenpakket en dit thuis ook voortzet. Tijdens de lessen kan er een beroep worden gedaan op de vrijwilligers en worden er onderwerpen besproken, zoals e-mailen en het internet op. De cursus bedraagt 8 lessen, op vrijdagochtenden van 9.30 tot 11.30 uur en kan worden uitgebreid naar 10 lessen, naar gelang de behoefte van de cursisten. De eerste les begint op 13 september, vervolgens op 20 en 27 september, daarna wordt de cursus 1 x in de 2 weken gegeven en wel op 11 okt, 25 okt, 8 nov, 22 nov, 6 dec en uitloop naar 13 en 20 dec. Heeft u de basisbeginselen al onder de knie of al eerder de Klik en Tik cursus gevolgd? Dan kunt u zich aanmelden voor Klik en Tik Vervolg. Deze cursus wordt aangeboden vanaf 4 okt en vervolgens op 18 okt, 1 nov, 15 nov en 29 nov. Eveneens op de vrijdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur.
Wilt u meer weten over de omgang met de DigiD code en de E-overheid? Dan kunt u zich aanmelden voor een 4 wekelijkse cursus Digisterker. Deze cursus wordt u aangeboden op de donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur op 19 sept, 26 sept, 3 okt en 10 okt.
Bovengenoemde cursussen worden u aangeboden door Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg en zijn gratis toegankelijk. Wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor koffie of thee.
Verderop in het najaar biedt Computersoos Balkbrug nog een cursus PowerPoint aan op de donderdagmiddagen van 14.00 tot 16.00 uur op 31 okt, 14 nov en 28 nov. De kosten voor deze cursus bedragen € 6,- per les (incl. koffie/thee).
Locatie voor alle cursussen is de Bibliotheek van Balkbrug, Kruizingastraat 17 in Balkbrug. Voor opgave of meer informatie, kunt u contact opnemen met info@bibliotheekhardenberg.nl of info@compusoos.nl , of bel met 0523-270271 (Bibliotheek Hardenberg). Natuurlijk kunt u ook altijd even binnenlopen bij de Bibliotheek in Balkbrug tijdens de openingsuren.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring