GAMMA RACING DAY: 20 JAAR GRATIS GENIETEN

GAMMA RACING DAY: 20 JAAR GRATIS GENIETEN

20e editie GRATIS racedag op 17 & 18 augustus 2019, TT Circuit Assen
Assen, 15 augustus 2019 – GRATIS genieten van wereldberoemde racers, GRATIS parkeren en GRATIS zitplaatsen op alle TT-tribunes. De GAMMA Racing Day 2019 wordt de 20e editie van het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa en biedt ook dit jaar een dag vol met motorraces, autoraces, het wereldkampioenschap bij de zijspannen, races met de snelste karts ter wereld én met spectaculaire demonstraties op het TT Circuit Assen.

Het Renault F1-Team jaagt op beide dagen een échte Formule 1-bolide over het circuit. Het wordt de eerste keer dat de hybride R.S. 17 met V6 Turbo motor in Nederland in actie komt. Kawasaki Racing Team coureur Leon Haslam demonstreert zijn exclusieve NINJA ZX10-RR World Superbike motor, maar demonstreert ook de snelste productiemotorfiets ter wereld. Vlogger Enzo Knol stapt in als passagier in bij Robert Doornbos in de F1 2-seater en natuurlijk komen ook Tim en Tom Coronel in actie. Valvoline verloot spectaculaire ritten over het TT-circuit met W-series coureur Naomi Schiff. En TU Delft zet zowel ‘s werelds snelste waterstof- als zonneauto in. in de GAMMA Power Arena brengt GAMMA diverse leveranciers samen die passen bij het thema ‘power’ en bij de wereld van het racen.

Voor het eerst in de geschiedenis van het evenement wordt met het IDM Supersport 300 een motorrace in het prestigieuze Duitse kampioenschap verreden met een handvol Kawasaki coureurs uit het wereldkampioenschap én met vrouwelijke deelname. In het WK zijspannen staan met de 4 meest succesvolle teams maar liefst 17 wereldtitels aan de start. Bij de snelste karts ter wereld starten gaan maar liefst 3 Europees kampioenen volgas door de Ramshoek, de snelste bocht op het TT-circuit. In de Electric super bike competitie wordt voor het eerst sinds 2011 weer een race met elektrische motoren verreden. Op de ‘TT Junior Track’ komen de snelste ‘mini bikers’ van Europa in actie tijdens het EK Minibike. De Mazda MX5-Cup, met vijf winnaars uit zes races, debuteert in het autoprogramma dat verder bestaat uit races in de Ford Fiesta Cup, de Supercar Challenge en het Nederlands kampioenschap voor historische toerwagens en GT’s.

Renault F1 Team: Nederlandse debuut ‘nieuwe generatie’ F1-bolide

Formule 1-fans in Nederland wacht een noviteit tijdens de GAMMA Racing Day, want het Renault F1 Team haalt voor het eerst een F1-auto van de nieuwe generatie naar Nederland. De Hybride R.S. 17 met V6 Turbo levert meer dan 900 pk en gaat tot wel 4 seconden sneller rond dan de vorige generatie F1-bolides. Renault was in 1976 het eerste team dat in de Formule 1 turbomotoren inzette. Vrij snel daarna werd de geblazen krachtbron door alle topteams omarmd. De R.S. 17 is de eerste auto die volledig door Renault Sport Racing is ontwikkeld, na de terugkeer van het merk in de Formule 1 in 2016. Testrijder Jack Aitken is de coureur die de Formule 1-bolide van Renault de sporen gaat geven en die, gezien de prestaties van de auto, het absolute baanrecord op Assen moet kunnen verbreken. De Brits-Koreaanse coureur is lid van het Renault Young Driver Program en is naast zijn testwerkzaamheden voor het Formule 1-team actief in de Formule 2, waarin hij recent nog wist te winnen. Renault won in de Formule 1 tot nu toe twee keer de wereldtitel voor constructeurs, twee keer het rijderskampioenschap en was betrokken bij negen andere rijderstitels in het wereldkampioenschap Formule 1.

GAMMA RACING DAY: 20 JAAR GRATIS GENIETEN
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring