Nieman pakt overwinning en podium in Oschersleben

Nieman pakt overwinning en podium in Oschersleben

Frank Nieman uit Staphorst heeft 16&17 augustus een foutloos raceweekend gehad in het Duitse Oschersleben. Race 1 wist hij de overwinning te pakken en race 2 zette hij zijn Yamaha R6 opnieuw op het podium!  Het Nieman Racing team werkte hard om stap voor stap snellere rondetijden te halen tijdens de trainingen en kwalificaties. Dit lukte en Frank wist een snelle rondetijd te zetten in kwalificatie 2, dit was goed voor een 4de startplek voor de races.

Race 1 kende hij een prima start en ging het gevecht aan met Vlaar voor plaats 2. Duitse gastrijder Buchner was een maatje te groot en sloeg een gat op het tweetal. Frank wachtte zijn kans af en sloeg toe in de één na laatste ronde. Vlaar plaatste nog een inhaalactie in de laatste 3 bochten, maar Frank wist meteen te counteren en won het duel! Na de finish bleek Buchner zijn machine niet conform het reglement te zijn, waardoor Frank de overwinning op zijn naam kon schrijven! Nieman kwam in race 2 als vierde door de eerste bochten. Hij pakte in de eerste ronde meteen plaats 3, maar Buchner en Vlaar hadden al een groot gat geslagen waardoor Frank de aansluiting mistte. Hij probeerde nog terug te komen, maar daar was zijn racepace niet snel genoeg voor. Frank bracht de Yamaha R6 op een keurige 3de plek over de finish.

 Frank: ‘Dit weekend waren we totaal de best geklasseerde 600 rijder. De overwinning voelde top! Dat we het weekend kunnen afsluiten met nog een podium plaats is gewoon erg goed. We hebben veel tegenslagen gehad dit seizoen, daarom konden we dit goed gebruiken. Ik ben opgeklommen naar een 4de plaats in het kampioenschap. Dit begint gelukkig weer ergens op te lijken, we gaan er het beste uithalen de laatste drie wedstrijden.’

14 september is Nieman Racing weer te vinden op het TT circuit in Assen voor de volgende wedstrijd!

Foto: Kees Siroo

Nieman pakt overwinning en podium in Oschersleben
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring