Frank Nieman sluit seizoen af met onbedreigde overwinning

Frank Nieman sluit seizoen af met onbedreigde overwinning

Zaterdag 12 oktober zijn de finale races van het ONK Supercup 600 verreden. Frank Nieman mistte race 1 nipt het podium, maar pakte in race 2 met overmacht de overwinning.

Tijdens de trainingsdag op vrijdag viel er veel regen en waren er harde windstoten. Deze dag heeft Nieman Racing optimaal benut om te testen met de regen setting. Zaterdag tijdens de kwalificatie begon Frank sterk en had lang P1 in handen. Naarmate de sessie vorderde ontstond er een volledig droog spoor op de baan waar Frank moeite mee had. Uiteindelijk viel hij terug naar een 8ste startplaats.

Tijdens race 1 was de baan weer opgedroogd. Het verraderlijke was dat de curbstones nog nat waren. Frank had een zeer goede start. Hij passeerde de eerste ronde als 3de. Lang wist hij deze plaats vast te houden, maar op de streep kwam hij net 0.050 seconden te kort waardoor hij het podium mis liep.

Voorafgaand aan race 2 kwam er een flinke regenbui. De monteurs prepareerden de motor voor deze omstandigheden. Opnieuw ging Frank hard van start. In ronde 2 kwam hij al als leider over de finish en bouwde hij zijn voorsprong uit. Hij was duidelijk een maatje te groot voor de concurrentie in deze omstandigheden en pakte de overwinning met maar liefst 21 seconden voorsprong.
Deze uitstekende resultaten zorgden ervoor dat Frank zelfs nog als 3de is geëindigd in het eindklassement van het ONK Supercup 600.

Frank: ‘Het was een seizoen met heel veel mooie momenten zoals vandaag, maar we hebben ook mindere momenten gehad. Ik denk dat we ons super herpakt hebben na een moeilijke start van het seizoen. Ik kan alle mensen die dit mogelijk maken niet genoeg bedanken.’

Frank en de mensen om hem heen zijn al druk bezig met de plannen voor het volgende seizoen. Frank wil alle sponsoren en supporters heel erg bedanken en hoopt weer op hun steun voor seizoen 2020.

Foto: JTS Fotografie / Jan Timmerman

Frank Nieman sluit seizoen af met onbedreigde overwinning
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring