Nationale minibike titel 2019 voor Kiyano Veijer junioren B.

Nationale minibike titel 2019 voor Kiyano Veijer junioren B.

Staphorster Kiyano Veijer mag zich na de laatste race in Assen de nieuwe Nederlandse Kampioen van 2019 noemen. Hij deed dit door in beide manches de winst naar zich toe te trekken. Veijer liet in de trainingen al zien dat hij deze laatste races met een overwinning wilde afsluiten. De pas 11 jaar geworden Veijer kwalificeerde zich met maar liefst 0.9 seconde verschil op de nummer 2 naar de pole positie. In beide races wist hij kopstart te pakken om uiteindelijk in zowel race 1 als in race 2 met 9 seconden voorsprong te winnen.

Veijer was dit jaar duidelijke de sterkste in Nederland maar ook in het Italiaanse CIV liet hij de laatste races duidelijk van zich spreken. Zo wist hij zich tijdens de  laatste C.I.V. race in Franciacorta te kwalificeren op een 3 de startplek, met een minimaal verschil van maar liefst 5 honderdste naar de nr1. In race 1 finishte Kiyano als derde maar kreeg een tijdstraf van 10 seconden voor het bewegen tijdens de start procedure. In de 2de race liet Veijer zien dat de eerder gewonnen race in Italië van dit jaar geen toeval was. Kiyano wist na een felle strijd als eerste over de finish te komen. Helaas kreeg hij deze race een tijdstraf van een seconde voor het overschrijden van een tracklimit om uiteindelijk als derde de boeken in te gaan.

Ondanks deze gebeurtenissen mag Kiyano Veijer terug kijken op een ongekend sterk seizoen en kan hij zijn tweede Nationale en zijn eerste Europese titel bijschrijven op zijn cv. Veel heeft Kiyano te danken aan zijn sponsoren welke het mogelijk maken om zijn dromen waar te maken maar ook aan de technische staf van het AC Racingteam die dit jaar elke race hun uiterste best hebben gedaan om een snelle motor te prepareren. Inmiddels is Kiyano begonnen met het trainen op de motor voor de volgende stap in zijn carrière en zal hij na dit seizoen de overstap maken naar het C.I.V. 50cc minigp. Dit gebeurt bij hetzelfde AC Racingteam in Italië om op dit hoge niveau zijn talent te kunnen blijven ontwikkelen. 

Foto's Bron

Nationale minibike titel 2019 voor Kiyano Veijer junioren B.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring